ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: O γονιδιακός έλεγχος είναι απαραίτητος στους γονείς και τα παιδιά

Πάτρα: O γονιδιακός έλεγχος είναι απαραίτητος στους γονείς και τα παιδιά

Πάτρα: Μέσα στο πλαίσιο της έρευνας είναι απαραίτητος και ο γονιδιακός έλεγχος στους γονείς και τα παιδιά, ανέφερε η ιατρός Ελένη Φρυσίρα.

Συνεχίζονται οι έρευνες για την υπόθεση των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, που πέθαναν σε διάστημα τριών ετών και ως αιτία θανάτου αναφέρεται η «αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών».

Η ιατρός Ελένη Φρυσίρα, μίλησε στην ΕΡΤ, με αφορμή την εισαγγελική έρευνα για τους αιφνίδιους θανάτους τριών κοριτσιών στην Πάτρα. «Μέσα στο πλαίσιο της έρευνας είναι απαραίτητος και ο γονιδιακός έλεγχος στους γονείς και τα παιδιά. Έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιούμε τις νέες τεχνολογίες και να δούμε όλο το γονιδίωμα και οποιαδήποτε αλλαγή σε αυτό. Πρέπει να ολοκληρωθεί όλος ο έλεγχος, τοξικολογικός και ιστολογικός, που είναι σε εξέλιξη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μία η ημέρα μετά την ανακοίνωση της οικογένειας που ζήτησε να σταματήσει η συκοφάντησή της ως προς τα αίτια της τραγωδίας, η επίκουρη καθηγήτρια Κλινικής Γενετικής δήλωσε, ότι η προσπάθεια εξιχνίασης των θανάτων δεν είναι πάντα εύκολη. «Υπάρχουν και τεχνικής φύσεως προβλήματα που μπορεί να δυσκολεύουν ένα σαφές αποτέλεσμα. Υπάρχουν και άλλοι επιγενετικοί παράγοντες που επηρεάζουν», είπε η κ. Φρυσίρα και συμπλήρωσε ότι θα χρειαστεί χρόνος μέχρι την ανακοίνωση των τελικών ευρημάτων.

Την ώρα που το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης φουντώνει και την υπόθεση έχει αναλάβει το τμήμα Ανθρωποκτονιών, που διερευνά τα αίτια των ανεξιχνίαστων θανάτων των ανήλικων κοριτσιών, η επίκουρη καθηγήτρια Κλινικής Γενετικής απέφυγε να σχολιάσει γιατί οι γιατροί έγραψαν «απροσδιόριστη αιτία θανάτου».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Πώς θα απαντήσει η οικογένεια των τριών νεκρών παιδιών σε αιχμές και δημοσιεύματα

Πάτρα: Ξεκινούν οι καταθέσεις για τον θάνατο των τριών παιδιών – Τι λέει η πλευρά του πατέρα

Πάτρα: Τα τελευταία λεπτά της Τζωρτζίνας και ο απινιδωτής «ξεκλειδώνουν» το θρίλερ;

Πάτρα: Θρίλερ με το θάνατο της Τζωρτζίνας - Ο απινιδωτής «δείχνει» εξωτερική παρέμβαση

Τραγωδία στην Πάτρα: Οι τελευταίες ώρες της Ίριδας - Θρίλερ με το θάνατο των τριών παιδιών

Παιδοκαρδιολόγος για 9χρονη Τζωρτζίνα στο Newsbomb.gr: Δεν βρήκαμε σαφή καρδιολογική αιτία θανάτου

Πάτρα: Ρεπορτάζ Newsbomb.gr για τα νεκρά κοριτσάκια: Ρεαλιστικό κάθε σενάριο – Ίσως γίνει εκταφή