ΕΛΛΑΔΑ

Σε απεργιακό κλοιό από αύριο η χώρα

Σε απεργιακό κλοιό από αύριο η χώρα

Εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων από αύριο ενόψει των νέων μέτρων που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή.

Την αρχή κάνουν οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι απεργούν τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, έχουν εξαγγείλει 48ωρη πανεργατική απεργία την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου. Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα, τα δημόσια νοσοκομεία, τα θεραπευτήρια και το ΕΚΑΒ, ενώ κλειστά θα είναι την Τετάρτη τα φαρμακεία όλης της χώρας.

Επίσης, παράταση των κινητοποιήσεών τους μέχρι 18 Νοεμβρίου, αποφάσισαν οι εισαγγελείς, ενώ η Ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων της χώρας αποφάσισε πανελλαδική αποχή από 5 έως 9 Νοεμβρίου.

Προβλήματα στις μετακινήσεις

Eπαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις σε Μετρό, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και Τράμ, από τη Δευτέρα, εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς.

Επίσης, τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός θα ακινητοποιηθούν από τα ξημερώματα της Τρίτης, καθώς οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν 48ωρη απεργία, ενώ τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια Τρίτη και Τετάρτη.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν την Τετάρτη τα ταξί, ενώ για τρεις ώρες θα κλείσει ο ελληνικός εναέριος χώρος, από τις 10 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι.

Συλλαλητήρια

Για την Τρίτη έχουν εξαγγελθεί δύο συλλαλητήρια. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, ενώ μισή ώρα νωρίτερα, στις 10.30 το πρωί, έχει προγραμματισθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Δυο διαφορετικές συγκεντρώσεις έχουν προγραμματισθεί και για την Τετάρτη. Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 5.00 το απόγευμα στο Σύνταγμα και την ίδια ώρα η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Ο κύκλος των κινητοποιήσεων θα συνεχισθεί με την πανευρωπαϊκή απεργία της 14ης Νοεμβρίου.

Διαβάστε επίσης:

Α. Σαμαράς: Καλούμαστε να υπηρετήσουμε τα ύψιστα συμφέροντα του έθνους

Χ. Σταϊκούρας: Υπάρχουν ενδείξεις ότι το κλίμα αναστρέφεται

Κεντροδεξιά: Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, η Αγία Οικογένεια και οι άλλοι!