ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν για ένταξη Σουηδίας στο ΝΑΤΟ: «Δεν θα επικυρωθεί πριν από τον Οκτώβριο»

Ερντογάν για ένταξη Σουηδίας στο ΝΑΤΟ: «Δεν θα επικυρωθεί πριν από τον Οκτώβριο»
AP.

«Η τουρκική Βουλή δεν πρόκειται να επικυρώσει την ένταξη της Σουηδίας στη Συμμαχία πριν από τον Οκτώβριο», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, μιλώντας από το Βίλνιους.

Σήμερα (12/07), ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπογράμμισε ότι «το τουρκικό κοινοβούλιο θα επικυρώσει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ το συντομότερο δυνατόν, αλλά όχι πριν από τον Οκτώβριο στην καλύτερη περίπτωση».

«Υπάρχει μία δίμηνη διακοπή των εργασιών της Βουλής, πολλές διεθνείς συμφωνίες προς εξέταση και πληθώρα νομοθετικών προτάσεων που πρέπει να συζητηθούν με ιεράρχηση βάσει σπουδαιότητας», τόνισε αναφορικά με το ενδεχόμενο της επικύρωσης τον Οκτώβριο.

«Όμως, σκοπεύουμε να το ολοκληρώσουμε το συντομότερο δυνατόν», ανέφερε στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους. Παράλληλα, επεσήμανε ότι αναμένει από τη Σουηδία να λάβει συγκεκριμένα μέτρα κατά της τρομοκρατίας με βάση τη συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών, προκειμένου η Άγκυρα να εγκρίνει την επικύρωση της ένταξης της σκανδιναβικής χώρας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Σχετικές ειδήσεις