ΚΟΣΜΟΣ

Προβλήματα από το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου στην Καλαβρία

Προβλήματα από το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου στην Καλαβρία

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει ο σεισμός μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε εχθές το βράδυ στην περιοχή της Καλαβρίας, στην Ιταλία.

Συγκεκριμένα, τα σχολεία πρόκειται να παραμείνουν κλειστά, αύριο, στο χωριό Αλτομόντε της Καλαβρίας, ενώ παράλληλα αποφασίσθηκε η εκκένωση του τοπικού νοσοκομείου στο χωριό Μορμάνο, κοντά στην πόλη Κοζέντσα.

Επιπλέον, στο χωριό Λαίνο Μπόργκο εκκενώθηκε ήδη ένας οίκος ευγηρίας, με αποτέλεσμα δεκάδες γέροντες να βρεθούν στο δρόμο.

Στο Μορμάνο, υπέστη σοβαρές ζημιές ο καθεδρικός ναός, όπως και σειρά ιδιωτικών κατοικιών.

«Η όλη μηχανή της πολιτικής προστασίας λειτούργησε αποτελεσματικά, τώρα πρέπει να ελέγξουμε όλα τα κτήρια που παρουσιάζουν ρωγμές και προβλήματα στην στατικότητα», δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας.

Επίσης, πολλοί κάτοικοι της περιοχής, που βρίσκεται στην οροσειρά Πολίνο, παρέμειναν στο ύπαιθρο ή στα αυτοκίνητά τους μέχρι το πρωί, φοβούμενοι να επιστρέψουν στις κατοικίες τους.

Σημειώνεται ότι το σοκ του σεισμού προκάλεσε τον θάνατο ενός ηλικιωμένου από καρδιακή προσβολή στο χωριό Σκαλέα.

Πολλά μέσα ενημέρωσης, τέλος, υπογραμμίζουν ότι, κανείς δεν γνωρίζει αν η σεισμική δραστηριότητα, στην περιοχή του Πολλίνο, θα συνεχισθεί και τις επόμενες ώρες.