Στα ύψη η αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης στην Αλβανία
Συνεχίζεται σε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση στην Αλβανία, με το...
Συνεχίζεται σε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση στην Αλβανία, με το μεταεκλογικό κλίμα να είναι τεταμένο, γεγονός που οδήγησε και στην αναβολή της επίσκεψης του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Και σήμερα, για τέταρτη κατά σειρά ημέρα, μερικές χιλιάδες υποστηρικτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κτίριο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής στη διάρκεια συνεδρίασής της Επιτροπής, διαμαρτυρόμενοι κατά της προσπάθειας αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος - που επιχειρείται κατά το Σοσιαλιστικό Κόμμα- στην ανάδειξη δημάρχου Τιράνων.
Η διαδήλωση, έλαβε χώρα παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεις που φρουρούν το κτίριο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής και ήταν ειρηνική. Οι ομιλητές, κυρίως βουλευτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος, έκαναν λόγο για «αντίσταση προς υπεράσπιση της ελεύθερης ψήφου» και «κατά του πραξικοπήματος που διαπράττεται από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή με εντολή του πρωθυπουργού της χώρας Σαλί Μπερίσια».
Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή διέκοψε σήμερα την καταμέτρηση των ψήφων σε λάθος κάλπες. Η καταμέτρηση τέτοιων ψήφων από 89 κάλπες των εκλογικών τμημάτων των
Τιράνων έδωσε 150 ψήφους υπέρ του υποψηφίου του Δημοκρατικού Κόμματος, Λιουλεζίμ Μπάσια και μόλις 63 υπέρ του Έντι Ράμα. Δεν είναι γνωστό αν θα εξεταστούν και άλλες κάλπες ή αν τελικά η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή θα ανακοινώσει το εκλογικό αποτέλεσμα. Με τις ψήφους αυτούς, νικητής αναδεικνύεται ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος.
Ο πρωθυπουργός της χώρας Σαλί Μπερίσια σε δηλώσεις του ανέφερε ότι οι εκλογές είπε, «είναι θέμα του κράτους δικαίου, αποτελούν δοκιμασία για τη λειτουργία». «Εγγυούμαι στους Αλβανούς πολίτες», πρόσθεσε, «ότι το κράτος διαθέτει όλο το δυναμικό για να δώσει μια λύσει στο στενό αποτέλεσμα για τα Τίρανα».
πηγή: newscode.gr