ΚΟΣΜΟΣ

Τους «κόπηκαν τα πόδια»: Αυτό που είδαν στην ακτή δεν ήταν τελικά ξύλο...

Τους «κόπηκαν τα πόδια»: Αυτό που είδαν στην ακτή δεν ήταν τελικά ξύλο...

Δεν περίμεναν ποτέ να δουν κάτι τέτοιο - Κάλεσαν αμέσως τις Αρχές

Όταν ένα γιγαντιαίο ψάρι «Μόλα Μόλα» ξεβράστηκε στη Νότια Αυστραλία, οι περιπατητές που το εντόπισαν έμειναν έκπληκτοι όταν αντιλήφθηκαν ότι δεν πρόκειται για «ένα ξύλινο κομμάτι που άνηκε σε κάποιο ναυάγιο».

Το σπάνιο «τέρας» που ανακαλύφθηκε σε μια ακρογιαλιά κοντά στην εκβολή του ποταμού Murray ήταν ήδη νεκρό και ήταν τόσο αφύσικα τεράστιο, που αρχικά όλοι στην ακτή νόμιζαν ότι ήταν «ψεύτικο», σύμφωνα με το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας The Sun.

Η Λινέτ Γκρζέλακ δημοσίευσε φωτογραφίες του υδρόβιου θηρίου στο Facebook με το σχόλιο: «Ένα ψάρι Μόλα Μόλα που βρέθηκε από τον σύντροφό μου κατά μήκος του Κουρόνγκ (Εθνικού Πάρκου) πριν από μερικές μέρες. Νόμιζα ότι ήταν ψεύτικο, lol».

Ο Ράλφ Φόστερ, υπεύθυνος του Μουσείου της Νότιας Αυστραλίας, επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για αμερικανική πέρκα του ωκεανού, η οποία ανήκει στο είδος Mola Mola και αποτελεί ένα σπάνιο εύρημα για την τοποθεσία. «Επειδή είχε κολλήσει άμμος πάνω στο σώμα του έμοιαζε να ήταν φτιαγμένο από πεπιεσμένα ρινίσματα ξύλου», δήλωσε ο Φόστερ προσθέτοντας ότι «το ψάρι που ξεβράστηκε στην Αυστραλία θεωρείται μεσαίου μεγέθους για το είδος».

Εκπρόσωπος του εθνικού πάρκου της Αυστραλίας τόνισε ότι «αυτά τα τεράστια πανέμορφα πλάσματα είναι τα μεγαλύτερα οστεώδη ψάρια στον πλανήτη μας και συνήθως ζυγίσουν περισσότερο από ένα αυτοκίνητο».

Σχετικές ειδήσεις