Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Συγκλονιστικές εικόνες στη Συρία: Η στιγμή που συναντώνται τα στρατεύματα των ΗΠΑ και του Άσαντ(vid)

Newsbomb

Βίντεο του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου RT δείχνει τα εντυπωσιακά τεθωρακισμένα οχήματα των ΗΠΑ στο ένα ρεύμα και τα εμφανώς πιο φτωχά συριακά να συναντώνται στο δρόμο μεταξύ των πόλεων Ταμπάκα και Κομπάνι.

Το βίντεο δείχνει τους Αμερικανούς να υποχωρούν μετά την εντολή Τραμπ, ενώ οι Σύροι οδεύουν προς τη βόρεια Συρία όπου έχει εισβάλει η Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι η εντολή για την αποχώρηση των περίπου 1.000 στρατιωτών των ΗΠΑ που βρίσκονταν στη βόρεια Συρία δόθηκε από την Ουάσιγκτον την Δευτέρα (14/10).

«Εκτελούμε αυτήν την εντολή» δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος στο AFP, υπογραμμίζοντας πως η απόσυρση αφορά «όλους» τους στρατιωτικούς που έχουν αναπτυχθεί στη Συρία, «εκτός εκείνων που βρίσκονται στην Αλ Τανφ», μια βάση που τελεί υπό τον έλεγχο περίπου 150 Αμερικανών στρατιωτικών στο νότιο τμήμα της χώρας.

Η Άγκυρα συνεχίζει το αιματοκύλισμα στη βόρεια Συρία, με αμείωτη ένταση, για έβδομη ημέρα, παρά τις αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας για την τουρκική εισβολή.

Οι κουρδικές δυνάμεις αντιτάσσουν λυσσώδη αντίσταση σήμερα στη μεθοριακή πόλη - κλειδί Ρας αλ-Άιν.

Μολονότι η μεθοριακή πόλη Ταλ Αμπιάντ έπεσε στα χέρια των Τούρκων και των Σύρων συμμάχων τους, η Ρας αλ-Άιν, η οποία βρίσκεται ανατολικότερα, φαίνεται ότι προς το παρόν αντιστέκεται.

Οι «μισθοφόροι» του Ερντογάν στη Συρία

Η Τουρκία έχοντας στο πλευρό της ομάδες Σύρων ανταρτών, συνεχίζει ακάθεκτη την επίθεση κατά των Κούρδων με στόχο να τους απωθήσει από τη «ζώνη ασφαλείας» των 32 χιλιομέτρων.

Οι Σύροι αυτοί αντάρτες, ορκίστηκαν πριν την έναρξη της τουρκικής εισβολής να σκοτώσουν «γουρούνια» και «άπιστους», παρέλασαν με Κούρδους αιχμαλώτους μπροστά στις κάμερες των τουρκικών δικτύων και σε ένα φρικτό βίντεο που έκανε το γύρο του κόσμου εμφανίζονται να εκτελούν εν ψυχρώ Κούρδους αμάχους. Είναι μέλη του λεγόμενου «Συριακού Εθνικού Στρατού», που εμφανίζονται ως συνεχιστές της εξέγερσης κατά του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Αλλά πέρα από κάποιους Ισλαμιστές εξτρεμιστές και πρώην μέλη αντάρτικων ομάδων στη Συρία, πολλοί είναι Άραβες και Τουρκομάνοι μαχητές από τη βορειοανατολική Συρία, που τρέφουν βαθύ μίσος κατά των Κούρδων, σύμφωνα με το Associated Press.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα μ’ αυτές τις δυνάμεις είναι η ροπή τους στην εγκληματικότητα», λέει η Ελίζαμπεθ Τσούρκοφ του αμερικανικού Ερευνητικού Ινστιτούτου Εξωτερικής Πολιτικής, η οποία έχει πάρει συνεντεύξεις από δεκάδες τέτοιους μαχητές. Κατά τη γνώμη της το κύριο κίνητρο των συμμάχων αυτών της Τουρκίας δεν είναι κάποια συγκεκριμένη ιδεολογία αλλά η δίψα για χρήμα και εξουσία.

Αυτό που τους ωθεί στα περισσότερα εγκλήματα είναι «το μίσος για τους Κούρδους, ο αραβικός σωβινισμός, η απόλυτη δυσανεξία στις αντίθετες απόψεις και η επιθυμία να βγάλουν κέρδος», επισημαίνει.

Από το 2016 που η Τουρκία άρχισε να χρηματοδοτεί αυτούς τους αντικαθεστωτικούς Σύρους αντάρτες μέχρι τώρα δεν είχαν βρεθεί αντιμέτωποι με τα στρατεύματα του Άσαντ.

Βίντεο από εκτελέσεις Κούρδων αμάχων

Εν τω μεταξύ οι Σύροι αντάρτες που συμμετέχουν στην τουρκική εισβολή στη Συρία, διαπράττουν ωμότητες τις οποίες μάλιστα καταγράφουν με τα κινητά τους.

Τουλάχιστον εννέα πολίτες εκτελέστηκαν εν ψυχρώ από τις φιλοτουρκικές πολιτοφυλακές, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. «Οι εννέα πολίτες εκτελέστηκαν σε χωριστά περιστατικά νότια της μεθοριακής πόλης Ταλ Αμπιάντ», αναφέρει το Παρατηρητήριο.

Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται η Χεβρίν Χαλάφ, γραμματέα τους κόμματος «Συρία του μέλλοντος».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ποιοι είναι οι εξτρεμιστές «μισθοφόροι» του Ερντογάν στη Συρία; «Διψούν» για αίμα και χρήμα (pics)

Συρία: «Χαστούκι» και από το Λονδίνο στον Ερντογάν – Σε συναγερμό το ΝΑΤΟ για τους τζιχαντιστές