ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπαλτάκος: Ανέλαβα μια κίνηση ρίσκου-Ήταν κίνδυνος, θάνατος

Μπαλτάκος: Ανέλαβα μια κίνηση ρίσκου-Ήταν κίνδυνος, θάνατος

«Δεν γνώριζα ότι υπήρχε βιντεοσκόπηση», ανέφερε ο Τ. Μπαλτάκος σε δημοσιογράφους μετά το τέλος της κατάθεσης στην Εισαγγελία.

«Πριν από περίπου έξι μήνες συναντηθήκαμε στο δικό μου γραφείο δεν έγινε με μυστικότητα η συνάντηση. Οι πόρτες ήταν ανοιχτές», είπε ο πρώην γγ της κυβέρνησης και συμπλήρωσε πως «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι τυφλή απέναντι σε ένα κόμμα 7%. Τα έλεγα αυτά για να τους προσεγγίσω. Αυτοβούλως το έκανα».

Σε ερώτηση για το ποιον ενημέρωνε (για τις επαφές) ο κ. Μπαλτάκος απάντησε «Κανέναν. Εκπροσωπούσα την κυβέρνηση, υπήρχαν και περιπτώσεις όπου έπρεπε να ενημερώσω. Ό, τι είπα στο βίντεο ήταν ήδη δημοσιευμένο. Δεν τους έδινα πληροφορίες, έλεγα πράγματα ήδη γνωστά ή μη ορθά».

Ο κ. Μπαλτάκος συνέχισε λέγοντας: « Μερικές μέρες μετά την υποκλαπείσα συνομιλία τους κάλεσα εγώ και τους είπα "Μην βλέπετε φαντάσματα" τα στοιχεία είναι στοιχεία. Η δολοφονία Φύσσα ήταν υπερ αρκετή για να καταστραφεί η Χρυσή Αυγή. Δεν χρειάζονταν τα υπόλοιπα».

Μάλιστα σε ότι αφορά τις συλλήψεις ανέφερε: «Σε μια χώρα που ελευθερώθηκε από κλέφτες και αρματολούς δεν κάνεις ήρωες με χειροπέδες. Υπήρχε πολιτική διαφωνία στην κυβέρνηση για τον χειρισμό. Όταν όμως βγήκαν τα στοιχεία δεν ξαναμίλησα. Το κλίμα άλλαξε».

Για την επίμαχη συνομιλία με τον Ηλία Κασιδιάρη είπε, «Ανέλαβα μια κίνηση ρίσκου. Γι' αυτό είμαι εδώ. Ήταν κίνδυνος-θάνατος. Ο πρωθυπουργός όμως είχε παλέψει με την Μέρκελ και τον Μπαρόζο. Θα τον βάλω εγώ να παλέψει και με τον Κασιδιάρη; Εγώ γιατί ήμουν εκεί; Για να υπογράφω ΦΕΚ και δοκίμια;» διερωτήθηκε.

«Είχα τη σκέψη ότι παντού και πάντοτε μπορεί να υπάρχει βιντεοσκόπηση. Επιθυμώ να τιμωρηθεί ο Κασιδιάρης» δήλωσε.

Ο πρώην γγ της κυβέρνησης αναφέρθηκε και στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. «Είχα διαφωνία για το αντιρατσιστικό, εγώ έλεγα ότι έτσι όπως ήταν γραμμένο έθιγε τη δομή της εκκλησίας και των ενόπλων δυνάμεων και δίναμε την δυνατότητα στη Χρυσή Αυγή να κάνει πάρτι σε αυτούς τους δυο χώρους. Είναι τελείως παλαβό να χτυπήσουμε τα πόδια που στηριζόμαστε».

Ερωτηθείς για το αν είναι πικραμένος μετά απ΄ όσα έγινα δήλωσε: «Εν τω κόσμω θλίψιν έξετε, λέει το Ευαγγέλιο».

Για τον υιό του είπε: «Ο γιος μου είναι αξιωματικός των ενόπλων δυνάμεων, δεν είναι παιδάκι της φραπεδιάς που βλέπει τούρκικα στον καναπέ. Υπερασπίστηκε τον πατέρα του».

Διαβάστε επίσης:

Π. Μπαλτάκος: «Ήμουν, είμαι και θα είμαι ΝΔ»

Ενώπιον της εισαγγελέως Πρωτοδικών ο Μπαλτάκος

«Εγώ είμαι ΝΔ, δεν πρόκειται να πω κάτι εναντίον του κόμματός μου»