ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ματθαιόπουλος: Να αρθεί η ασυλία μου για να αποδείξω την αθωότητά μου

Ματθαιόπουλος: Να αρθεί η ασυλία μου για να αποδείξω την αθωότητά μου

Την άρση της ασυλίας του ώστε να αποδείξει την αθωότητά του ενώπιον της Δικαιοσύνης ζητά με δήλωσή του ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Στη Βουλή και μάλιστα με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δικογραφία σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αρτέμη Ματθαιόπουλου για ληστεία προκειμένου να κριθεί η άρση της ασυλίας του.

Ο κ. Ματθαιόπουλος έχει παραπεμφθεί να δικαστεί στις 30 Απριλίου 2014 ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για ληστεία από κοινού.

Η δίκη αρχικά είχε προσδιοριστεί να διεξαχθεί το 2013, αλλά αναβλήθηκε λόγω της βουλευτικής ιδιότητας του κ. Ματθαιόπουλου.

Η απάντηση του βουλευτή:

Μόλις ενημερώθηκα από το διαδίκτυο πως η εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε δικογραφία στη βουλή με την οποία ζητείται η άρση της βουλευτικής μου ασυλίας για μια υπόθεση που έσπευσαν οι επαγγελματίες λασπολόγοι της Χρυσής Αυγής να παρουσιάσουν ως "ληστεία".

Αν τα παπαγαλάκια της Χρυσαυγιάδας έμπαιναν στον κόπο να διερευνήσουν την υπόθεση, διαβάζοντας ολόκληρη τη δικογραφία και όχι απομονώνοντας φράσεις, θα έπρεπε επίσης να αναφέρουν πως το θύμα αυτής της υποτιθέμενης ληστείας έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για ψευδορκία και πως ένας από τους συγκατηγορούμενος μου έχει αθωωθεί, επίσης αμετάκλητα, με βούλευμα.

Δηλώνω και απαντώ στους λασπολόγους ότι εγώ ο ίδιος έχω εξουσιοδοτήσει τον δικηγόρο μου, που έχει αναλάβει την υπόθεση, να ζητήσει από τις δικαστικές αρχές να αρθεί η ασυλία μου, για να παρευρεθώ ενώπιον της δικαιοσύνης και να αποδείξω την αθωότητα μου.

Διαβάστε επίσης:

Δικογραφία σε βάρος του Ματθαιόπουλου - Κατηγορείται για ληστεία

Ρoή Ειδήσεων