Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος στο στρατιωτικό νοσοκομείο 401(pics)

Ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος στο στρατιωτικό νοσοκομείο 401(pics)

Για τις δυνατότητες του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών, τις ανάγκες που καλύπτει και τα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζει,ενημερώθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Κώστας Ήσυχος από τη διοίκηση του νοσοκομείου κατά τη σημερινή επίσκεψη του στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Ο κ. Ήσυχος δεσμεύθηκε για την εντατικοποίηση των προσπαθειών με στόχο την ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών, νομοθετικών και άλλων παρεμβάσεων, ώστε να υπάρξουν λύσεις. Οι πρωτοβουλίες -όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου- θα στοχεύουν:

-Στην ενίσχυση της διακλαδικής συνεργασίας ανάμεσα στα στρατιωτικά νοσοκομεία, σε όλους τους τομείς λειτουργίας τους, ώστε να υπάρχει ενιαία αντιμετώπιση σε μια σειρά προβλημάτων, όπως στον τομέα της προμήθειας υγειονομικού υλικού, καθώς, όπως διαπιστώθηκε, υπάρχουν σημαντικά περιθώρια παραπέρα εξορθολογισμού των δαπανών.

-Στον εξορθολογισμό της όλης διαδικασίας εμβολιασμού των νεοσυλλέκτων,

-Στην επανεξέταση παλαιότερων συμβάσεων με τον ιδιωτικό τομέα,

-Στη συντήρηση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και

-στην αντιμετώπιση του προβλήματος των οφειλών προς τα στρατιωτικά νοσοκομεία των ασφαλιστικών ταμείων, για δαπάνες νοσηλείας ασφαλισμένων τους.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως μέσα σε ένα χρόνο τα εξωτερικά ιατρεία του 401 ΓΣΝΑ επισκέφθηκαν 203 χιλιάδες ασθενείς, δηλαδή πάνω από 800 επισκέψεις την ημέρα κατά μέσο όρο.-

Σχετικές ειδήσεις