ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Γλυφάδα: Κατέθεσε η Δέσποινα Καρνέση για το μακελειό

Γλυφάδα: Κατέθεσε η Δέσποινα Καρνέση για το μακελειό

Η Δέσποινα Καρνέση σώθηκε από το μακελειό στη Γλυφάδα, καθώς κλειδώθηκε στο γραφείο της.

Η Δέσποινα Καρνέση κατέθεσε στο τμήμα Ανθρωποκτονιών για το μακελειό στη ναυτιλιακή της οικογένειάς της, στη Γλυφάδα.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, από την κατάθεσή δεν προέκυψε κάτι νεότερο για την υπόθεση, αφού σε όλες τις ερωτήσεις των αστυνομικών απάντησε ότι δεν γνωρίζει τίποτα και δεν μπορεί να προσδιορίσει το κίνητρο του δράστη.

Το χρονικό της τραγωδίας στη Γλυφάδα

Το πρωί της 12ης Φεβρουαρίου, ο δράστης εισέβαλε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας από τον χώρο του πάρκινγκ. Πρώτα ανέβηκε στον ημιώροφο όπου πυροβόλησε δύο ανθρώπους και μετά σταμάτησε στον δεύτερο όροφο, όπου πυροβόλησε ένα ακόμη άτομο.

Στην Ελληνική Αστυνομία σήμανε συναγερμός στις 10:20, όταν υπήρξε τηλεφώνημα για πυροβολισμούς σε ναυτιλιακή εταιρεία στην συμβολή των οδών Αρτεμισίου 2 και Φλέμινγκ στην Γλυφάδα.

Οι άνδρες των ΕΚΑΜ, σε συνεργασία με την ΟΠΚΕ, μπήκαν στο ισόγειο του κτηρίου στις 11:15 το πρωί και από εκεί, ανέβηκαν στην ταράτσα. Στις έρευνες που πραγματοποίησαν στην εγκατάσταση, εντόπισαν στο υπόγειο τη σορό του δράστη και στον ημιώροφο τα τρία θύματα.

Ο δράστης «μπούκαρε» στο κτήριο με κοντόκανη καραμπίνα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Στη συνέχεια, ανέβηκε στους ορόφους της εταιρείας και άρχισε να πυροβολεί. Με το άκουσμα των πυροβολισμών όσοι εργαζόμενοι μπόρεσαν, έτρεξαν να διαφύγουν και βγήκαν έξω.

Σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων, ο ένοπλος ήταν επιστάτης σε νησί του ιδιοκτήτη της ναυτιλιακής εταιρείας στους Πεταλιούς Χαλκίδας και «ήθελε να εκδικηθεί τα αφεντικά. Φώναζε σε όλους να φύγουν δεν ήθελε να χτυπήσει κάποιον άλλον από εμάς, μόνο τα αφεντικά και χτύπησε στοχευμένα αυτούς.

Δύο αφεντικά και ένας υπάλληλος. Πήγε να του μιλήσει να τον ηρεμήσει και τον πυροβόλησε και αυτόν. Μπήκε με μία καραμπίνα επαναληπτική. Τον είδα λίγο, είχα κλείσει την πόρτα γιατί φοβόμουν», όπως αποκάλυψαν.

Ο ανατριχιαστικός διάλογος του μακελάρη με τον φύλακα - «Θα καθαρίσω τα αφεντικά»

Μαρτυρίες των εργαζομένων που ήρθαν αντιμέτωποι με τον δράστη είναι ενδεικτικές για το τι συνέβη μέσα στην ναυτιλιακή εταιρεία.

«Τον είδα να ανεβαίνει από το υπόγειο. Κρατούσε ένα σακβουαγιάζ. Κατάλαβα ότι μέσα είχε όπλο. Τι πας να κάνεις τον ρώτησα. Με διώχνουν από το σπίτι, θα δεις τι θα τους κάνω, μου είπε. Θα τους σκοτώσω και θα αυτοκτονήσω, φύγε από εδώ, συνέχισε νευριασμένος. Πάω να καθαρίσω τα αφεντικά, δεν θα πειράξω τους εργαζόμενους, μου είπε. Πήρα αμέσως την αστυνομία, και λίγα λεπτά μετά άκουσα τους πυροβολισμούς», ανέφερε ο φύλακας του κτιρίου, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Χαρακτηριστική για τις στιγμές που έζησαν μέσα στο κτίριο είναι ακόμα μία μαρτυρία εργαζόμενης που μάλιστα είχε εγκλωβιστεί μαζί με μία συνάδελφό της σε χώρο της εταιρείας βλέποντας τι συνέβη και ακούγοντας τους πυροβολισμούς:

«Ακούσαμε φασαρία, κάποιον να φωνάζει 'Άρη τι κάνεις εκεί;' Εγώ και η συνάδελφος είχαμε δει τον 'Άρη' με το όπλο και μετά ακούσαμε τους πυροβολισμούς σαν να σείστηκε το κτίριο. Τρέξαμε και μπήκαμε στον χώρο που είχαμε μία μικρή κουζίνα και τουαλέτα και κλειδώσαμε την πόρτα. Μετά από κάποια ώρα ήρθαν οι αστυνομικοί, μας απεγκλώβισαν και μας απομάκρυναν από το κτίριο. Έψαχναν να βρουν τον 'Άρη', δεν τον είχαν βρει και τον αναζητούσαν. Μας ρώτησαν αν είδαμε που είχε πάει, αλλά εμείς δεν ξέραμε».