ΕΛΛΑΔΑ

Γλυφάδα: «Θα τους σκοτώσω και θα αυτοκτονήσω» - Το προφίλ του δράστη και των θυμάτων

Γλυφάδα: «Θα τους σκοτώσω και θα αυτοκτονήσω» - Το προφίλ του δράστη και των θυμάτων

Δεν έχουν περάσει ακόμα 24 ώρες από το αιματοχύλισμα στη ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα όπου ένας Αιγύπτιος σκότωσε τα αφεντικά του και έναν καπετάνιο προκαλώντας τρόμο σε όλους τους εργαζόμενους και σκορπίζοντας τον θάνατο, στον δεύτερο όροφο του κτηρίου. Λίγο μετά έβαλε τέλος στη ζωή του στο υπόγειο. Το χρονικό της τραγωδίας και το προφίλ του μακελάρη και των θυμάτων

Σοκαρισμένο το πανελλήνιο από τη δολοφονική επίθεση στη ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα όπου ο έμπιστος της οικογένειας Καρνέση, Αντέλ Ελ Μπουράι, μπήκε στο κτήριο αποφασισμένος να σκοτώσει... «τα αφεντικά» όπως είπε.

Τραγικό απολογισμός τρεις νεκροί, η ιδιοκτήτρια, ο γαμπρός της και ένας καπετάνιος ο οποίος προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει. Αφού τους σκότωσε πήγε στο υπόγειο της εταιρείας και έδωσε τέλος στη ζωή του.

Ο δράστης ήταν Αιγύπτιος στην καταγωγή, 75 ετών και όλοι στην εταιρεία τον φώναζαν Άρη. Εργαζόταν για 30 χρόνια ως επιστάτης τόσο στην επιχείρηση όσο και στην παραθεριστική κατοικία της οικογένειας στο Τραγονήσι.

Ο ανατριχιαστικός διάλογος του μακελάρη με τον φύλακα - «Θα καθαρίσω τα αφεντικά»

Μαρτυρίες των εργαζομένων που ήρθαν αντιμέτωποι με τον δράστη είναι ενδεικτικές για το τι συνέβη μέσα στην ναυτιλιακή εταιρεία.

«Τον είδα να ανεβαίνει από το υπόγειο. Κρατούσε ένα σακβουαγιάζ. Κατάλαβα ότι μέσα είχε όπλο. Τι πας να κάνεις τον ρώτησα. Με διώχνουν από το σπίτι, θα δεις τι θα τους κάνω, μου είπε. Θα τους σκοτώσω και θα αυτοκτονήσω, φύγε από εδώ, συνέχισε νευριασμένος. Πάω να καθαρίσω τα αφεντικά, δεν θα πειράξω τους εργαζόμενους, μου είπε. Πήρα αμέσως την αστυνομία, και λίγα λεπτά μετά άκουσα τους πυροβολισμούς», ανέφερε ο φύλακας του κτιρίου, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Χαρακτηριστική για τις στιγμές που έζησαν μέσα στο κτίριο είναι ακόμα μία μαρτυρία εργαζόμενης που μάλιστα είχε εγκλωβιστεί μαζί με μία συνάδελφό της σε χώρο της εταιρείας βλέποντας τι συνέβη και ακούγοντας τους πυροβολισμούς:

«Ακούσαμε φασαρία, κάποιον να φωνάζει 'Άρη τι κάνεις εκεί;' Εγώ και η συνάδελφος είχαμε δει τον 'Άρη' με το όπλο και μετά ακούσαμε τους πυροβολισμούς σαν να σείστηκε το κτίριο. Τρέξαμε και μπήκαμε στον χώρο που είχαμε μία μικρή κουζίνα και τουαλέτα και κλειδώσαμε την πόρτα. Μετά από κάποια ώρα ήρθαν οι αστυνομικοί, μας απεγκλώβισαν και μας απομάκρυναν από το κτίριο. Έψαχναν να βρουν τον 'Άρη', δεν τον είχαν βρει και τον αναζητούσαν. Μας ρώτησαν αν είδαμε που είχε πάει, αλλά εμείς δεν ξέραμε».

Το σπίτι της οικογένειας Καρνέση στους Πεταλιούς - Εργαζόταν ως επιστάτης ο δράστης

Πολυτελές, ευρύχωρο και ακριβώς δίπλα στη θάλασσα είναι το εξοχικό σπίτι της οικογένειας Καρνέση, στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, εργαζόταν ως επιστάτης ο Ελ Μπουράι ή αλλιώς Άρης, ο δράστης του μακελειού στη Γλυφάδα.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, το σπίτι στους Πεταλιούς διαθέτει γήπεδο τένις, μετρά πολλά τετραγωνικά μέτρα, ενώ οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για κατοικία με υψηλές παροχές. Χωροθετημένο ακριβώς μέσα στο «πράσινο», σε ήρεμο σημείο του νησιού και ιδιαίτερα απομονωμένο από τα μάτια του κόσμου.

Ο Ελ Μπουράι ήταν πρώην εργαζόμενος της ναυτιλιακής εταιρείας, απ’ την οποία είχε απολυθεί, ενώ πληροφορίες τον θέλουν να εργαζόταν για χρόνια ως επιστάτης στο σπίτι της οικογένειας Καρνέση στους Πεταλιούς.

Η ανακοίνωση της οικογένειας Καρνέση για το αιματοκύλισμα στη ναυτιλιακή

Ανακοίνωση εξέδωσε η οικογένεια Καρνέση για τα όσα, πρωτοφανή εκτυλίχθηκαν στα γραφεία της ναυτιλιακής στη Γλυφάδα με τραγικό απολογισμό τέσσερις νεκρούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η οικογένειά μου και εγώ δηλώνουμε βαθύτατα συντετριμμένοι από το τραγικό και αναπάντεχο γεγονός που έπληξε την οικογένειά μας και οδήγησε στην απώλεια της αδελφής μου Μαρίας, του γαμπρού μου Αντώνη Βλασσάκη και του συνεργάτη μας Ηλία Κουκουλάρη. Η ανείπωτη θλίψη των στιγμών επιβάλλει τον ελάχιστο σεβασμό στον πόνο και το πένθος των οικογενειών μας. Παρακαλούμε να αποφεύγεται κάθε συσχέτιση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση».

Ποια είναι η οικογένεια Καρνέση – Η ιστορία στον χώρο της ναυτιλίας και η European Navigation

H εταιρεία European Navigation της οικογένειας του Σπύρου Καρνέση (μεγαλομέτοχος και στην εταιρεία εμπορίας καυσίμων ΕΛΙΝ, ενώ ήταν μέτοχος και στη χρηματιστηριακή εταιρεία «Πήγασος») είναι η εταιρεία στην οποία έκανε έφοδο ο άνδρας ελληνοαιγυπτιακής καταγωγής και σκότωσε τρεις ανθρώπους πριν δώσει τέλος στη ζωή του. Η εταιρεία μετρά σχεδόν μισό αιώνα παρουσίας στον ελληνικό εφοπλισμό, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη στόχευση στα δεξαμενόπλοια.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1979 και έχει επί δεκαετίες διαχειρισθεί δεκάδες εμπορικά πλοία, δεξαμενόπλοια πετρελαίου και χημικών, ενώ, διαχειρίζεται σήμερα ένα στόλο περίπου 1.200.000 DWT υπό την European Product Carriers.

Συγκεκριμένα, δύο shuttle tankers DP2 Suezmaxes που κατασκευάσθηκαν το 2013 στο STX (Κορέα), τέσσερα δεξαμενόπλοια LR2 και οκτώ δεξαμενόπλοια MR, όλα κατασκευασμένα μεταξύ 2001 και το 2005 και τρία μικρά δεξαμενόπλοια για την εγχώρια ελληνική αγορά που κατασκευάσθηκαν μεταξύ 2004 και 2006, ενώ, υπήρχε προγραμματισμός προσθήκης ακόμη πέντε δεξαμενόπλοιων MR στο STX στην Κορέα ήδη την περασμένη δεκαετία.

Τα κεντρικά γραφεία της European Navigation βρίσκονται στην Αθήνα. Ο όμιλος διατηρεί, επίσης, γραφεία αντιπροσώπευσης στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, υπεύθυνα για όλες τις εμπορικές δραστηριότητες (κυρίως ναύλωση, S&P, χρηματοδότηση και ασφάλιση).

Το γραφείο στην Αθήνα είναι υπεύθυνο για την τεχνική διαχείριση, τη λειτουργία, την ασφάλιση και τη στελέχωση. Το πλήρωμα για τον στόλο προέρχεται από την Ακαδημία Πληρώματος Μανίλας του ομίλου υπό το εγκατεστημένο γραφείο στη Μανίλα, το οποίο λειτουργεί πάνω από είκοσι χρόνια.

Η ναυτιλιακή εταιρεία βρέθηκε πρόσφατα στο προσκήνιο μέσω της δικαστικής διαμάχης στην οικογένεια Καρνέση για σειρά οικονομικών θεμάτων, σύμφωνα με σειρά δημοσιευμάτων.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το πρωί της Δευτέρας 12/2, ο δράστης εισέβαλε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας από τον χώρο του πάρκινγκ. Πρώτα ανέβηκε στον ημιώροφο όπου πυροβόλησε δύο ανθρώπους και μετά σταμάτησε στον δεύτερο όροφο, όπου πυροβόλησε ένα ακόμη άτομο.

Στην Ελληνική Αστυνομία σήμανε συναγερμός στις 10:20, όταν υπήρξε τηλεφώνημα για πυροβολισμούς σε ναυτιλιακή εταιρεία στην συμβολή των οδών Αρτεμισίου 2 και Φλέμινγκ στην Γλυφάδα.

Οι άνδρες των ΕΚΑΜ, σε συνεργασία με την ΟΠΚΕ, μπήκαν στο ισόγειο του κτηρίου στις 11:15 το πρωί και από εκεί, ανέβηκαν στην ταράτσα. Στις έρευνες που πραγματοποίησαν στην εγκατάσταση, εντόπισαν στο υπόγειο τη σορό του δράστη και στον ημιώροφο τα τρία θύματα.

Ο δράστης «μπούκαρε» στο κτήριο με κοντόκανη καραμπίνα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Στη συνέχεια, ανέβηκε στους ορόφους της εταιρείας και άρχισε να πυροβολεί. Με το άκουσμα των πυροβολισμών όσοι εργαζόμενοι μπόρεσαν, έτρεξαν να διαφύγουν και βγήκαν έξω.

Ο καπετάνιος προσπάθησε να τον αφοπλίσει με αποτέλεσμα ο «Άρης» να πυροβολήσει και αυτόν. Έτσι οι άνδρες της ΕΚΑΜ εντόπισαν στον δεύτερο όροφο νεκρούς τους τρεις ανθρώπους και στο υπόγειο βρήκαν νεκρό τον δράστη, ο οποίος είπε ότι θα σκοτώσει και θα το αυτοκτονήσει και το έκανε.

Σχετικές ειδήσεις