ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατοι παιδιών στην Πάτρα: Εν αναμονή των τοξικολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας

Έως την Τετάρτη τα αποτελέσματα των εξετάσεων για την Τζωρτζίνα
Έως την Τετάρτη τα αποτελέσματα των εξετάσεων για την Τζωρτζίνα
Pixabay

Οι ειδικοί περιμένουν ότι τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων θα αποκαλύψουν την αιτία του θανάτου της Τζωρτζίνας από την Πάτρα

Μέχρι την Τετάρτη (23/2) αναμένεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, οπότε και θ’ αποκαλυφθεί -εκτός απροόπτου- η αιτία του ανεξήγητου μέχρι τώρα θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας από την Πάτρα. Η γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων, σύμφωνα με το pelop, θα καθορίσει εν πολλοίς την πορεία των ερευνών, σε άμεση συνάρτηση και με τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, των δύο άλλων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, μέχρι στιγμής, δεν έχουν ξεκινήσει οι καταθέσεις. Το τμήμα εγκλημάτων κατά ζωής συγκεντρώνει το απαιτούμενο υλικό, το οποίο αναλύεται και εξετάζεται ενδελεχώς. Στη συνέχεια οι έμπειροι αξιωματικοί του τμήματος θα αποφασίσουν ποιους θα καλέσουν για κατάθεση.

Γιατροί είχαν ζητήσει κάμερες στα δωμάτιά τους

Νέο στοιχείο στην υπόθεση είναι ότι οι γιατροί στα δύο νοσοκομεία που νοσηλεύτηκαν τα παιδιά σκέφτονταν να τοποθετήσουν κάμερες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Mega, οι γιατροί ανέφεραν ότι τους είχε προβληματίσει ιδιαίτερα το γεγονός ότι τα κορίτσια παρουσίαζαν προβλήματα υγείας όταν βρίσκονταν στο μονόκλινο δωμάτιο, χωρίς την επίβλεψη γιατρών, ενώ όταν βρίσκονταν στη ΜΕΘ δεν παρουσίαζαν επεισόδια που να προκαλούν ανησυχία. Μάλιστα,οι γιατροί είχαν ζητήσει ιδιαίτερη επιτήρηση για τα παιδιά.

Ένα ακόμα ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο, είναι πως η μητέρα στη συνέντευξή της είπε πως έμενε στα μονόκλινα δωμάτια γιατί αυτό της πρότειναν οι γιατροί. Οι γιατροί απάντησαν πως αυτό συνέβαινε γιατί το ζήτησε η μητέρα. Μάλιστα, η μητέρα φέρεται να επικαλέστηκε εγκυμοσύνη για να μείνει σε μονόκλινο δωμάτιο δίπλα στη Τζωρτζίνα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Διαψεύδουν οι ιατροδικαστές δημοσιεύματα για τοξικό αέριο στην Τζωρτζίνα

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: «Θεωρώ πως είναι εγκληματική ενέργεια», λέει ο Κατερινόπουλος