ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Αίσιο τέλος για το παιδί τουριστών από τη Γερμανία που χάθηκε - Το αναζητούσαν επί ώρες

Ηράκλειο: Αίσιο τέλος για το παιδί τουριστών από τη Γερμανία που χάθηκε - Το αναζητούσαν επί ώρες

Ηράκλειο: Το παιδί εντοπίστηκε σώο να κάθεται μόνο του σε ταβέρνα της περιοχής, η οποία δεν λειτουργεί αυτήν την εποχή.

Σε εκτεταμένη επιχείρηση έρευνας τέθηκαν νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης οι αρχές στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, επί ώρες, προσωπικό του λιμενικού, της Αστυνομίας, αλλά και ομάδες εθελοντών αναζητούσαν σε στεριά και θάλασσα ένα αγόρι οκτώ ετών, του οποίου οι γονείς είχαν σπεύσει αγωνιώντας να αναφέρουν την εξαφάνισή του.

Σύμφωνα με τους ίδιους, είχαν φτάσει νωρίς το πρωί από την Γερμανία μαζί με τα δύο αγοράκια τους, οκτώ και τεσσάρων ετών και είχαν καταλύσει σε ξενοδοχείο στην περιοχή της Αμμουδάρας. Λίγο αργότερα επισκέφτηκαν έναν ιππικό όμιλο που λειτουργεί στην περιοχή και συνέχισαν την βόλτα τους στην παραλία. Εκεί, κάποια στιγμή διαπίστωσαν, πως το μεγαλύτερο αγόρι δεν ήταν μαζί τους. Παρά τις επικλήσεις του όνοματός του και την δική τους αγωνιώδη προσπάθεια ,δεν κατάφεραν να βρουν το παιδί. Έτσι κατέφυγαν στο ξενοδοχείο το προσωπικό του οποίου ενημέρωσε την Αστυνομία. Ξεκίνησαν αμέσως έρευνες στην περιοχή, ενώ και η θάλασσα ερευνήθηκε προσεκτικά από δύο σκάφη του Λιμεναρχείου Ηρακλείου, χωρίς αποτέλεσμα.

Στο μεταξύ ένα αισιόδοξο στοιχείο προέκυψε από την εξέταση καμερών ασφαλείας καταστημάτων της περιοχής, το οποίο έδειξε, ότι το αγόρι δεν είχε κατευθυνθεί προς την θάλασσα.

Έτσι οι έρευνες επικεντρώθηκαν στην στεριά. Πράγματι, έπειτα από σχεδόν τρείς ώρες το παιδί βρέθηκε να κάθεται μόνο του σε ταβέρνα της περιοχής, η οποία δεν λειτουργεί αυτήν την εποχή. Όπως είπε στους γονείς του, όταν κατάλαβε ότι τους έχασε και καθώς βέβαια δεν γνώριζε ελληνικά για να επικοινωνήσει με τους ντόπιους, απλά περίμενε εκεί, ώσπου να τον εντοπίσουν.