ΕΛΛΑΔΑ

Πρόγραμμα εμβολιασμού αλεπούδων κατά της λύσσας

Πρόγραμμα εμβολιασμού αλεπούδων κατά της λύσσας

Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου ξεκινά η πρώτη εκστρατεία εμβολιασμού κατά της λύσσας, με ρίψη από αέρος εμβολιακών δολωμάτων για την ανοσοποίηση των αλεπούδων που αποτελούν την κύρια δεξαμενή του ιού της λύσσας στη χώρα μας.

Ο συντονισμός και η ευθύνη της εκτέλεσης του έργου ανατίθεται στη Διεύθυνση Υγείας των Ζώων της Γενικής Δ/νσης Κτηνιατρικής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με τις περιφερειακές κτηνιατρικές υπηρεσίες των περιοχών που θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα.

Η επιχείρηση εμβολιασμού θα ξεκινήσει από το Πολύκαστρο Κιλκίς και στη συνέχεια οι ρίψεις των δολωμάτων θα πραγματοποιηθούν σε 24 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας όπου ο κίνδυνος εμφάνισης του ιού είναι αυξημένος και συγκεκριμένα: Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας, Ημαθίας, Πιερίας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Πέλλας, Σερρών, Πρεβέζης, Άρτας, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Δράμας, Καβάλας (εκτός νήσου Θάσου), Ευρυτανίας, τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, Μαγνησίας (πλην των νήσων Σποράδων) και σε τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας. Θα έχει ολοκληρωθεί, δε, έως τα τέλη Νοεμβρίου.