ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών στο ΥΠΕΘΑ

Συνελήφθη ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών στο ΥΠΕΘΑ

Συνελήφθη με ένταλμα του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας επί Άκη Τσοχατζόπουλου αλλά και επί Γιάννου Παπαντωνίου, την περίοδο 1996-2002, Αντώνης Κάντας.

Σε λογαριασμό του, βρέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, 13,7 εκατ. δολάρια τα οποία φέρονται να συνδέονται με τις πολυδαίδαλες διαδρομές του μαύρου χρήματος από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του εκδόθηκε ύστερα από έγγραφο της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος που έφτασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, σύμφωνα με το οποίο εμφανίζεται ως διαχειριστής λογαριασμού 13, 7 εκατομμύριων δολαρίων σε τράπεζα της Σιγκαπούρης τα οποία έφτασαν εκεί μέσω δυο off shore εταιριών.

Ο Αντώνης Κάντας ήταν λίγο κάτω ιεραρχικά από τον Γιάννη Σμπώκο που καταδικάστηκε πρόσφατα για τις μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα. Ο ίδιος τον περασμένο Σεπτέμβρη είχε συλληφθεί με ένταλμα του ανακριτή διαφθοράς κ. Γεωργουλέα, σχετικά με ποσό 500.000 ευρώ που βρέθηκε σε λογαριασμό του και με κατηγορίες για την υπόθεση του εξοπλιστικού προγράμματος "Ερμής 2" που αφορούσαν σε επέκταση επικοινωνιακού προγράμματος στρατού. Τότε είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του για άμεση συνέργεια σε απιστία του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ο κ. Κάντας κατηγορείται επίσης για δωροδοκία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και άμεση συνέργεια σε απιστία, σχετικά με σύμβαση με τη SIEMENS για τηλεπικοινωνίες του στρατού. Στο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του αναφέρεται ότι ο Κάντας δέχθηκε ποσό 500.000 ευρώ από άγνωστο εκπρόσωπο της SIEMENS, που διαβιβάστηκαν μέσω του Πρόδρομου Μαυρίδη και με τη μεσολάβηση του τραπεζίτη Oswald. Ο ανακριτής κ. Σπύρος Γεωργουλέας τον άφησε ελεύθερο υποχρεώνοντάς τον ωστόσο σε καταβολή χρηματικής εγγύησης 500.000 ευρώ.