ΕΛΛΑΔΑ

Εμβολιασμός αλεπούδων με ρίψεις εμβολιακών δολωμάτων

Εμβολιασμός αλεπούδων με ρίψεις εμβολιακών δολωμάτων

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΑΜΘ) ανακοίνωσε τον εμβολιασμό των κόκκινων αλεπούδων, με ρίψεις εμβολιακών δολωμάτων, από τις 10 έως τις 16 Νοεμβρίου μέσω αέρος, σε δασικές και αγροτικές περιοχές στις Περιφερειακές Ενότητας Καβάλας και Δράμας για την αναχαίτιση της εξάπλωσης της λύσσας.

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι, σε περίπτωση εύρεσης δολωμάτων (μικροί κύβοι, χρώματος λαδί - καφέ με οσμή ψαριού) απαγορεύεται η οποιαδήποτε επαφή. Απαγορεύεται να τα ακουμπούν ή να τα πατούν.

Σε περίπτωση επαφής πρέπει να ακολουθήσει άμεσα επίσκεψη σε γιατρό (δεδομένου ότι τα εμβολιακά δολώματα περιέχουν ζωντανό ιό και είναι άμεσος ο κίνδυνος μετάδοσης της νόσου). Σε περίπτωση εύρεσης δολωμάτων ο πολίτης να ενημερώνει άμεσα τις τοπικές κτηνιατρικές αρχές

Σε περίπτωση εύρεσης δολώματος που θα πρέπει να μεταφερθεί, η μετακίνηση του γίνεται με πλαστικό γάντι ή σακούλα σε λιγότερο πολυσύχναστη από ανθρώπους περιοχή ή παραδίδεται στις τοπικές κτηνιατρικές αρχές.

Σχετικές ειδήσεις