ΕΛΛΑΔΑ

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του εργαζομένου των ΕΛΠΕ από τον Πάνο Σκουρλέτη

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του εργαζομένου των ΕΛΠΕ από τον Πάνο Σκουρλέτη

Ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πάνος Σκουρλέτης εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του εργαζομένου των ΕΛΠΕ, Μπάμπη Δευτεραίου, ο οποίος έχασε τη ζωή του λόγω του βαρύτατου τραυματισμού του στο δυστύχημα στα Διυλιστήρια Ασπροπύργου στις 8 Μαΐου εν ώρα εργασίας.

Εξάλλου, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) αποφάσισε, εν όψει της ολοκλήρωσης των εργασιών συντήρησης, τη μόνιμη παρουσία στις εγκαταστάσεις κλιμακίου Κοινωνικών και Τεχνικών Επιθεωρητών για το επόμενο χρονικό διάστημα και για όσο χρειαστεί.

Επίσης, έγινε επισήμανση στους επικεφαλής των εργολαβικών και υπεργολαβικών συνεργείων ότι θα υπάρξει μηδενική ανοχή σε φαινόμενα παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας.

Ο άτυχος 41χρονος άνδρας ήταν πατέρας δυο παιδιών.

Από την πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής 8 Μαΐου στα διυλιστήρια των Ελληνικών Πετρελαίων στον Ασπρόπυργο τραυματίστηκαν έξι άνθρωποι, εκ των οποίων οι τρεις σοβαροί.

Σημειώνεται ότι οι τέσσερις τραυματίες είναι εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ και οι δύο εργαζόμενοι εργολαβικής εταιρείας που είχε αναλάβει τις εργασίες συντήρησης.

Κατά τις εργασίες συντήρησης η φωτιά ξέσπασε σε μια παλιά μονάδα και επεκτάθηκε πολύ γρήγορα σε ξερά χόρτα στον περιβάλλοντα χώρο.

Σχετικές ειδήσεις