Γαλλία - Ανεσί: Προφυλακίστηκε ο δράστης της επίθεσης - Κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Ο Σύρος πρόσφυγας «δεν θέλησε να μιλήσει», τόσο κατά τη διάρκεια της 48ωρης αστυνομικής του κράτησης, όσο και ενώπιον των δύο ανακριτών που είναι επιφορτισμένοι με την έρευνα, τόνισε η τοποική εισαγγελέας της πόλης Ανεσί της Γαλλίας σε συνέντευξη Τύπου
Γαλλία - Ανεσί: Προφυλακίστηκε ο δράστης της επίθεσης - Κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας
Twitter / Alexandre de Rubempré
1'

Ο Σύρος πρόσφυγας ο οποίος μαχαίρωσε έξι άτομα - εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν μικρά παιδιά - σε πάρκο στην πόλη Ανεσί της Γαλλίας προφυλακίστηκε και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες μεταξύ άλλων για «απόπειρα ανθρωποκτονίας», όπως ανακοίνωσε σήμερα, 10 Ιουνίου 2023,η τοπική εισαγγελέας, Λιν Μπονέ-Ματίς.

Ο Αμπνταλμασίχ Χ. «δεν θέλησε να μιλήσει», τόσο κατά τη διάρκεια της 48ωρης αστυνομικής του κράτησης, όσο και ενώπιον των δύο ανακριτών που είναι επιφορτισμένοι με την έρευνα, τόνισε η εισαγγελέας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Προς το παρόν είναι πρόωρο να αξιολογηθούν τα κίνητρά του», είπε η εισαγγελέας, επισημαίνοντας ξανά ότι δεν υπάρχει ακόμη καμία ένδειξη ότι η τρομοκρατία ήταν το κίνητρο του δράστη.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν τέσσερα πολύ μικρά παιδιά, ηλικίας 22 ως 36 μηνών.

Η υγεία των τραυματίων δεν βρίσκεται πλέον σε κρίσιμη κατάσταση, είπε η Λιν Μπονέ-Ματίς, προσθέτοντας ότι τα τέσσερα παιδιά συνεχίζουν να νοσηλεύονται.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή