ΚΟΣΜΟΣ

Ράσμουσεν: Δεν επιβεβαιώνεται η απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων

Ράσμουσεν: Δεν επιβεβαιώνεται η απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων

Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η Ρωσία αποσύρει τις δυνάμεις της από τα σύνορα με την Ουκρανία, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Άντερς Ράσμουσεν.

«Δυστυχώς δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η Ρωσία αποσύρει τα στρατεύματά της», τόνισε στους δημοσιογράφους ο Ράσμουσεν, πριν την έναρξη της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.

«Δεν διαπιστώνουμε κάτι τέτοιο», πρόσθεσε.

«Αυτή η μαζική στρατιωτική συγκέντρωση δεν συμβάλει με κανένα τρόπο στην αποκλιμάκωση της κατάστασης», δήλωσε ο Ράσμουσεν. «Η επίθεση της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας... Αλλάζει θεμελιωδώς το τοπίο της ασφάλειας στην Ευρώπη και προκαλεί αστάθεια ακριβώς στα σύνορα του ΝΑΤΟ».

Ο Ράσμουσεν δήλωσε ακόμη πως η Ρωσία υπονόμευσε τις αρχές πάνω στις οποίες έχει οικοδομηθεί η σύμπραξη ΝΑΤΟ-Ρωσίας, και πως εξαιτίας αυτού «δεν μπορούν να συνεχισθούν οι δουλειές όπως συνήθως».

Πρόσθεσε πως οι υπουργοί «θα πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για να καταστήσουν σαφές στον κόσμο ότι δεν θα επιτύχει ουδεμία απειλή εναντίον των συμμάχων του ΝΑΤΟ" και πως θα εξετάσουν όλες τις επιλογές, όπως την αναβάθμιση των αμυντικών σχεδίων, την αύξηση των στρατιωτικών γυμνασίων και την πραγματοποίηση "κατάλληλων αναπτύξεων».

Διαβάστε επίσης:

Ράσμουσεν: Η Μόσχα εξευτελίζει την αρχή της κρατικής κυριαρχίας