Η συγκέντρωση των 50 δισ. ευρώ στις εφημερίδες

Τα θέματα που κυριαρχούν στον σημερινό Τύπο είναι η αγωνία της κυβέρνησης για τη συγκέντρωση των 50 δισ. ευρώ

Τα θέματα κυριαρχούν στον σημερινό Τύπο είναι η αγωνία της κυβέρνησης για τη συγκέντρωση των 50 δισ. ευρώ, η αναζήτηση λύσης για το εφάπαξ, η ταλαιπωρία που αναμένει σήμερα το επιβατικό κοινό της πρωτεύουσας και οι προτροπές για εγρήγορση στην αντιμετώπιση της γρίπης για να μην επέλθει πανικός.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Οχι πανικός για τη γρίπη, αλλά εγρήγορση...".

Η εφημερίδα γράφει ότι "όχι πανικός αλλά εγρήγορση είναι το κυρίαρχο δεδομένο των ειδικών του δημοσίου συστήματος υγείας, του ΚΕΛΠΝΟ και του υπουργείου Υγείας".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Τις μίζες για τα 50 δισ. ευρώ από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας ποιοι θα τις φάνε;".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ποταμοί μίζας θα πέσουν από τους κόρακες του παγκόσμιου κεφαλαίου που θα συμμετάσχουν στην δημοπρασία των εθνικών γαιών και δημοσίων Οργανισμών της χώρας στα εγχώρια πολιτικά και επιχειρηματικά κατεστημένα που έστησαν το τραπέζι για το αποικιοκρατικό φαγοπότι του Μνημονίου".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Μεσιτικό γραφείο το Μαξίμου".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε δεινή πλέον θέση ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου μετά το φιάσκο με την τρόικα για τα 50 δισ. ευρώ".

ΕΘΝΟΣ: "Σωσίβιο για το εφάπαξ στο Δημόσιο".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "λύση στο πρόβλημα της καταβολής του εφάπαξ στους δημοσίους υπαλλήλους επιδιώκει να δώσει η κυβέρνηση. Στόχος του σχεδίου, που περιλαμβάνει τέσσερις κινήσεις, είναι η συγκέντρωση 600 εκατ. ευρώ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνα: Θα περάσουμε από αναμμένα κάρβουνα!.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ατελείωτα και τεράστια τα βάρη που μας επιφύλαξαν οι νεοεποχίτες εξουσιαστές. Ελληνες και αλλοδαποί οι εν λόγω θα μας σπρώξουν, κυριολεκτικά, σε τεράστιες περιπέτειες. Ο γνωστός στους Ελληνες Ορθοδόξους Χριστιανούς, Γέροντας Αγιορείτης, Εφραίμ της Αριζόνα βλέπει τι πρόκειται να μας συμβεί και προειδοποιεί. «Ηλθε ο καιρός που οι δικοί μου θα περάσουν μέσα από αναμμένα κάρβουνα» προφητεύει ο χαρισματικός αυτός Γέρνοντας".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Οργή από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ με το κουκλοθέατρο του παπατζή".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ξεσηκώθηκε ολόκληρη η κοινωνία εναντίον των κυβερνώντων, αλλά αυτοί παριστάνουν τους ανήξερους, όταν ο Παπακωνσταντίνου και η Κατσέλη γνώριζαν. Και διακεκριμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στέλνουν αρνητικά μηνύματα στην ηγεσία του. Αντιφατικές δηλώσεις από τον επαγγελματία ψεύτη και προπαγανδιστή Γ. Πεταλωτή. Καλύπτουν τον Παπακωνσταντίνου, όταν αυτόν τον έχουν στην «μπούκα» πολλοί από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και αρκετοί από την κυβέρνηση. Ρεσιτάλ αντάρτικου από υπουργούς και προβεβλημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Τα μιλήσαμε τα συμφωνήσαμε".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μιλημένα και συμφωνημένα μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας ήταν τα 50 δισ. από το πωλητήριο δημόσιας περιουσίας, όπως απεδείχθη χθες από τρεις πηγές".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πωλητήριο σε 598 νησιά βάζει ο Παπανδρέου".

Η εφημερίδα γράφει ότι "μελέτη του «πράσινου» ΙΣΤΑΜΕ, από τον Νοέμβριο, αποκαλύπτει το σχέδιο εκποίησης βραχονησίδων σε Αιγαίο και Ιόνιο. Δίνουν σε ιδιώτες και τα κοιτάσματα πετρελαίου. Παραχωρούν με συμβάσεις και όλους τους αυτοκινητοδρόμους. «Χαρίζουν τις μετοχές των κρατικών τραπεζών και ΔΕΚΟ με χασούρα 25 δισ. ευρώ".

ΕΣΤΙΑ: "Μας τυφλώνει ο λαϊκισμός".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "κατά την επίμαχη συνέντευξη Τύπου των εκπροσώπων της τρόικα, όπου ανακοινώθηκε η πρόθεσις αποκρατικοποιήσεως δημοσίας περιουσίας συνολικής αξίας 50 δις ευρώ, ένας δημοσιογράφος έκλεισε την ερώτηση του ως εξής: «Και θέλω να ρωτήσω τους αγαπητούς κυρίους αν θα ενέκριναν οι ίδιοι για να συμπληρωθεί αυτό το ποσό και την πώληση ενός αρχαίου μνημείου της Ελλάδος»".

Η ΑΥΓΗ: "Θέατρο για το πλιάτσικο των 50 δισ.".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η κυβέρνηση αναγνώρισε χθες ότι είναι δική της η απόφαση για τις αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δισ. ευρώ ισχυριζόμενη πως θα πρόκειται για αξιοποίηση και όχι εκποίηση".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ολα για πούλημα και στο βάθος εκλογές".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "είναι πλέον βέβαιο ότι η κυβέρνηση συμφώνησε με την τρόικα για την εκποίηση ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, ύψους 50 δισ. ευρώ. Το ποσό, όμως, δεν μπορεί να συγκεντρωθεί χωρίς την πώληση σημαντικών περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Η αγωνία για το χρέος και τα 50 δισ.".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με την προείσπραξη εσόδων της επόμενης 25ετίας από τα διόδια των αυτοκινητοδρόμων, τα λαχεία και τον ορυκτό πλούτο, την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας και την πώληση συμμετοχών σε εισηγμένες και μη εταιρείες, από τις οποίες δεν εξαιρείται ούτε η ΔΕΗ, θα επιχειρήσει η κυβέρνηση να επιτύχει τον στόχο που περιελήφθη στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο και, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι «τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ» έως το 2015".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Η χαμένη... μάχη της κυβέρνησης με την καθημερινότητα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "πώς «χάθηκαν» από το αντιμονοπωλιακό νομοσχέδιο οι ποινές φυλάκισης στους υπεύθυνους για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης. Τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών δείχνουν τις αυξήσεις στα προϊόντα".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Στον τοίχο η κυβέρνηση λόγω τρόικας".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "βροχή αντιδράσεων από εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου, αλλά και παραγωγικούς φορείς εξακολουθούν να πυροδοτούν οι δηλώσεις των εκπροσώπων της τρόικας με σημείο αιχμής τις αποκρατικοποιήσεις, αλλά και τους χειρισμούς του πολιτικού ζητήματος που ανέκυψε από την κυβέρνηση".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Λαϊκή οργάνωση - αντεπίθεση στην πολιτική που τσακίζει το λαό".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "γοργά συγκεκριμενοποιείται το νέο επικαιροποιημένο μνημόνιο, που συμφωνήθηκε ανάμεσα σε κυβέρνηση - τρόικα, σε όφελος του κεφαλαίου".

ΤΑ ΝΕΑ: "Τα «αφεντικά» επιμένουν: Βρείτε τα 50 δισ. ευρώ".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "εντολή στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων ύψους 50 δισ. ευρώ προκειμένου να μειώσει το δημόσιο χρέος έδωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεσμεύτηκε ότι το σχέδιο θα προχωρήσει".

City Press: "Μαραθώνιος ταλαιπωρίας στην Αθήνα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "24ωρη απεργία σήμερα σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων έξω από τη Βουλή, όπου ψηφίζεται το επίμαχο νομοσχέδιο. Χωρίς λεωφορεία και αύριο 11 π.μ. με 4 μ.μ., πιθανή η συνέχιση των κινητοποιήσεων".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: " Μείωση των επιτοκίων για Ελλάδα και Ιρλανδία".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "την πρόταση για τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού της Ελλάδας και της Ιρλανδίας από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης υπέβαλε χθες στο Eurogroup ο αρμόδιος για τις νομισματικές υποθέσεις επίτροπος Ολι Ρεν".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Διπλό μήνυμα στις αγορές. Ρεαλιστικός ο στόχος για το πακέτο των 50 δισ.".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μετά το αρχικό σοκ και την κρίση στις σχέσεις κυβέρνησης - τρόικας, η ηρεμία δείχνει να επιστρέφει. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλυψε απόλυτα τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, δηλώνοντας πως το πρόγραμμα των 50 δισ. ευρώ αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης και είναι ρεαλιστικό".

ΚΕΡΔΟΣ: "Με μοντέρνα εργαλεία οι αποκρατικοποιήσεις".

Η εφημερίδα γράφει ότι "το μοντέλο των αποκρατικοποιήσεων, ακόμη και μετά την εκτόξευση του στόχου στα 50 δισ. ευρώ, διαφοροποιείται κατά περίπτωση, περιλαμβάνοντας μερική ή ολική ιδιωτικοποίηση, συμβάσεις παραχώρησης και δημοπρασίες".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Διατηρείται ο στόχος για την είσπραξη 50 δισ. ευρώ".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ρεαλιστικό χαρακτήρισε χθες η κυβέρνηση, δια του εκπροσώπου της, Γ. Πεταλωτή, το στόχο για έσοδα 50 δισ. ευρώ από την αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας".