ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ταμείο Ανάκαμψης: Παράσταση στις αιτήσεις για δύο έργα

Υδατοκαλλιέργειες

Παρατείνονται οι αιτήσεις για τα έργα «Αναδιάρθρωση Καλλιεργειών» και «Ενίσχυση Υδατοκαλλιεργειών»

Παρατείνονται για περίπου ένα μήνα ακόμα οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων για δύο υποέργα που εντάσσονται στην υλοποίηση της δράσης Οικονομικός Μετασχηματισμός Αγροτικού Τομέα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Συγκεκριμένα οι αιτήσεις που αφορούν την Αναδιάρθρωση των Καλλιεργειών παρατείνονται έως τις 22 Ιανουαρίου 2023, ώρα 12:00 μμ.

Μέχρι 20 Ιανουαρίου για τις υδατοκαλλιέργειες

Επίσης για το υποέργο Ενίσχυση Υδατοκαλλιεργειών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους έως τις 20 Ιανουαρίου 2023, ώρα 12:00 μμ.

Η δημόσια ενίσχυση ανέρχεται σε 34.440.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την περίοδο 2022-2025.

Δικαιούχοι είναι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υδατοκαλλιέργειας, αλλά και μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή, μεταποίηση ή εμπορία προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας.

Οι παραπάνω δικαιούχοι αποτελούνται από νομικά πρόσωπα τα οποία ανήκουν σε μία από τις ακόλουθες κατηγορίες, με την επιφύλαξη τυχόν ειδικότερων όρων.

Πρόσκληση για την ενίσχυση των υδατοκαλλιεργειών