ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεδίκογλου: Η ανάπτυξη των υδατοκαλλιεργειών αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης

Κεδίκογλου: Η ανάπτυξη των υδατοκαλλιεργειών αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης

«Η ανάπτυξη των υδατοκαλλιεργειών αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη» τόνισε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου κατά τη διάρκεια της πρώτης τηλεδιάσκεψης με το Εθνικό Συμβούλιο Υδατοκαλλιεργειών (ΕΣΥΔ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης παρουσιάστηκαν οι νέες νομοθετικές ρυθμίσεις που αποσκοπούν στην αποτελεσματικότερη λειτουργία του κλάδου.

Ο κ. Κεδίκογλου υπογράμμισε ότι ο κλάδος των υδατοκαλλιεργειών στη χώρα μας παρουσιάζει συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι της Ε.Ε., που πρέπει να αξιοποιηθούν.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση ο υφυπουργός ενημερώθηκε για τα καίρια και μείζονα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι υδατοκαλλιεργητές αναφορικά με την ενεργειακή κρίση, τις ανατιμήσεις και τις ελλείψεις στις πρώτες ύλες ως συνέπεια της εισβολής στην Ουκρανία, σημειώνοντας ότι εξετάζονται τρόποι αντιμετώπισης των συνεπειών της κρίσης.

Στην πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου, συμμετείχαν η Γενική Γραμματέας ΥπΑΑΤ, Χριστιάνα Καλογήρου, η επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Αλιείας, Μαρίνα Πέτρου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), Απόστολος Τουραλιάς, η αναπληρώτρια καθηγήτρια διευθύντρια του Εργαστηρίου Εφηρμοσμένης Υδροβιολογίας Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής και Υδατοκαλλιεργειών Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ελένη Μήλιου, ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Παύλος Καρανικόλας, ο προϊστάμενος του Τμήματος Χωρικών Παρεμβάσεων τοπικού επιπέδου, Διεύθυνση χωροταξικού Σχεδιασμού ΥΠΕΝ, Εμμανουήλ Δαμανάκης, ο προϊστάμενος του Τμήματος Παθολογίας Πτηνών, Ζωικών Υδρόβιων Οργανισμών, Μελισσών και Λοιπών Ζώων της Διεύθυνσης Υγείας των Ζώων, της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής, Σωκράτης Περδικάρης, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Υδατοκαλλιέργειας, Γενική Διεύθυνση Αλιείας Αγγελική Καλλαρά, εκπρόσωποι της επιστημονικής κοινότητας, φορείς του κλάδου και υπηρεσιακοί παράγοντες.