ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλοι εναντίον όλων στην… αρένα του ΣΥΡΙΖΑ – Κορυφώνεται το Κασσελάκης vs Αχτσιόγλου

Όλοι εναντίον όλων στην… αρένα του ΣΥΡΙΖΑ – Κορυφώνεται το Κασσελάκης vs Αχτσιόγλου

Τα… μαχαίρια έχουν βγει από τα θηκάρια στον ΣΥΡΙΖΑ και όσο πλησιάζει η Κυριακή, τα «στρατόπεδα» Κασσελάκη και Αχτσιόγλου θα εξαπολύουν τα τελικά πυρά με στόχο… την εξόντωση του αντιπάλου. Η επικίνδυνη δήλωση για τα Κατεχόμενα, η σκληρή απάντηση και τα βέλη στον Πολάκη.

Λιγότερες από 48 ώρες απομένουν για να ανοίξουν οι κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ, και να αναμετρηθούν ο Στέφανος Κασσελάκης με την Έφη Αχτσιόγλου για το ποιος θα είναι ο πρόεδρος που θα κληθεί να διαδεχθεί τον Αλέξη Τσίπρα. Το αν ο πρώην πρωθυπουργός υπονομεύτηκε από στελέχη του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ είναι το παράλληλο θέμα που επίσης προκαλεί έντονες αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την ώρα που οι συγκρούσεις ανάμεσα στα «στρατόπεδα» των δύο υποψηφίων είναι καθημερινές και έντονες.

Η επικίνδυνη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη για τα Κατεχόμενα, όπου χαρακτήρισε ως «το κρατίδιο», «το δικό τους», «αυτό στα βόρια», το ψευδοκράτος, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Ο ίδιος έσπευσε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι η πολύχρονη απουσία του από την Ελλάδα έχει επηρεάσει την ευκολία του στο να εκφραστεί, ενώ επικαλέστηκε αϋπνία και κούραση, αναφέροντας πως προφανώς πρόκειται για ψευδοκράτος.

Η απάντηση Κασσελάκη δεν έπεισε βέβαια τους περισσότερους, με την Έφη Αχτσιόγλου σε δήλωσή της να ζητά άμεσα να ανακληθούν όσα είπε ο συνυποψήφιός της. Λίγη ώρα αργότερα, σε τηλεοπτική της συνέντευξη η κ. Αχτσιόγλου εξαπέλυσε νέα πυρά, τα οποία αυτή τη φορά δεν είχαν στόχο μόνο τον κ. Κασσελάκη, αλλά και τον Παύλο Πολάκη. Ο τελευταίος είχε αναρτήσει νωρίτερα στο προφίλ του στο Facebook την απάντηση Κασσελάκη, γράφοντας «άντε για να τελειώνουμε» και δίνοντας ραντεβού στις κάλπες της Κυριακής.

Βέβαια, αντίστοιχα υπήρξαν στελέχη τα οποία έσπευσαν να κατακεραυνώσουν τον Στέφανο Κασσελάκη για όσα ανέφερε. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, έκανε λόγο για μία υποψηφιότητα που δεν ταιριάζει με τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε πως ο κ. Κασσελάκης έχει άγνοια για την πολιτική του κόμματος και τόνισε πως θα υπάρξει μετάλλαξη της αριστερής ταυτότητας της παράταξης.

Στον αντίποδα, η Θεοδώρα Τζάκρη έσπευσε να υπερασπιστεί τον Στέφανο Κασσελάκη, λέγοντας πως η δήλωση ήταν ένα σαρδάμ και δεν υπάρχει απολύτως κανένα θέμα. Μάλιστα, έστρεψε τα βέλη της στους εσωκομματικούς αντιπάλους λέγοντας πως «όταν λένε ότι δεν έχει πολιτικό λόγο, παραδέχονται δηλαδή ότι έχασαν από έναν άμπαλο».

Από την πλευρά του, ο Νάσος Ηλιόπουλος που αποτελεί ένα από τα επιφανή στελέχη που στηρίζουν την Έφη Αχτσιόγλου, έκανε λόγο για άγνοια του Στέφανου Κασσελάκη. «Η δήλωση Κασσελάκη για τα Κατεχόμενα, δεν ήταν λεκτικό λάθος, αλλά άγνοια», είπε χαρακτηριστικά.

Στηρίζοντας επίσημα τον Στέφανο Κασσελάκη μετά τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Παππάς από τη δική του πλευρά, δεν θα μπορούσε παρά να προσπαθήσει να ρίξει τους τόνους αναφορικά με την επίμαχη δήλωση. Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε γλωσσικό ολίσθημα και μάλιστα τόνισε πως άμεσα ξεκαθάρισε τι ήθελε να πει για το ψευδοκράτος. «Αν καθίσουμε να απαριθμήσουμε πόσα γλωσσικά ολισθήματα έχουν κάνει πολιτικοί και πολιτικοί αρχηγοί, θα χρειαστούμε πολλές εκπομπές», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νίκος Παππάς.

«Είναι σαφές ότι είναι ολίσθημα. Να μην αδικούμε τους εαυτούς μας, η συζήτηση για τα εθνικά θέματα είναι πολύ σοβαρή. Ήταν μια λέξη που διέφυγε από τον Στέφανο και προφανώς δεν αλλάζει την εθνική γραμμή, το καθάρισε με επάρκεια και πάμε παρακάτω», σχολίασε στη συνέχεια.

Βέβαια, σε σχολιασμό των όσων υποστήριξε ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησαν και κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, δεν θέλησε να φανεί ιδιαίτερα αιχμηρός λέγοντας πως η ίδια η δήλωση τα λέει όλα. Απάντησε, όμως, στο ερώτημα για το ποιος εκ των Αχτσιόγλου ή Κασσελάκη θα μπορούσε να νικήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως κανείς τους δεν είναι ικανός να το καταφέρει.

Αρκετά πιο «καυστικός», ωστόσο, ήταν ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο άνθρωπος είναι άσχετος στην πολιτική. Ο κ. Κασσελάκης είναι ένα δημιούργημα κάποιας καλής διαφημιστικής εταιρείας. Αν κατορθώσει την Κυριακή να πάρει τον ΣΥΡΙΖΑ αυτό είναι δικό τους θέμα. Αλλά πολιτικά, όποτε μιλάει πετάει και ένα μαργαριτάρι», ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Τέλος, ενοχλημένος από την αλαζονεία που επέδειξε ο Στέφανος Κασσελάκης, εμφανίστηκε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης. «Δεν έχω μάθει να υποτιμώ κανέναν και ο κάθε νέος άνθρωπος ο οποίος μπαίνει στην πολιτική, αξίζει την ευκαιρία του. Από εκεί και πέρα είναι ένα σοβαρό λάθος το οποίο προφανώς προκύπτει από την πολύχρονη απουσία αυτού του ανθρώπου από τη χώρα μας», είπε ο κ. Κυρανάκης και πρόσθεσε:

«Το βασικό που με ενόχλησε σε αυτήν τη δήλωση είναι ότι προκαλεί, δηλαδή πάει να κάνει παρατήρηση στον πρωθυπουργό, σηκώνει το δάχτυλο, και δεν ξέρει ακριβώς τι θέλει να πει. Αυτό δείχνει έναν άνθρωπο με αλαζονεία. Με ενόχλησε πολύ και θεωρώ ότι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να το αξιολογήσουν».

Σχετικές ειδήσεις