Καιρός ΤΩΡΑ: «Σκοτείνιασε» η Αθήνα – Άρχισε η κακοκαιρία

Βαρομετρικά χαμηλά πάνω από την Ελλάδα -…

«Οχι» στην αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού

Δεν βγαίνει απο τη φυλακή ο Σάββας…

Κοινωνικό μέρισμα 2018 - koinonikomerisma.gr: Κάντε ΕΔΩ την αίτηση με ένα «κλικ»

Κοινωνικό μέρισμα: Συνεχίζονται οι αιτήσεις για το…

Τι καιρό θα έχουμε τα Χριστούγεννα; Η πρώτη εκτίμηση του Τάσου Αρνιακού (video)

Ο καιρός άρχισε ήδη να επιδεινώνεται σε…

Επικουρικές συντάξεις: Αλλάζουν όλα - Αυτά είναι τα νέα ποσά

Τα νέα ποσά στις επικουρικές για 761.200…

Σταϊνμάιερ: Η πορεία της Ελλάδας στέφεται με επιτυχία

Σταϊνμάιερ: Η πορεία της Ελλάδας στέφεται με επιτυχία
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τον σεβασμό του στον ελληνικό λαό για τη τις δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, εξέφρασε ο Γερμανός πρόεδρος κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο

Ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ χαιρέτησε την «αποφασιστική θέληση» της Ελλάδας για μεταρρυθμίσεις, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «οι Έλληνες ήταν εκείνοι που σε μια εποχή που το ζητούμενο ήταν η οικονομική σταθερότητα αγωνίστηκαν για να βρουν τις σωστές ευρωπαϊκές λύσεις. Θέλω να εκφράσω τη χαρά μου για το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει κάνει πολλά βήματα και η πορεία αυτή στέφεται με επιτυχία».  

Σημείωσε επίσης πως «στο πρόσωπο της Ελλάδας διακρίνει έναν στενό εταίρο» και έκανε λόγο για «σημαντικό περιθώριο βελτίωσης των διμερών σχέσεων. Ο Γερμανός πρόεδρος αναφέρθηκε και στην περίοδο 2010-2012 που – όπως είπε – δεν ήταν εύκολη για τις σχέσεις Γερμανίας – Ελλάδας, για να προσθέσει ωστόσο ότι χάρη σε κοινές προσπάθειες τέθηκαν οι βάσεις για μία διμερή συνεργασία που βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη.

Μήνυμα Παυλόπουλου για το Σκοπιανό

Μήνυμα στην Ευρώπη ότι το γειτονικό κρατίδιο δεν πρόκειται να πάρει πράσινο φως για ένταξη στην Ευρώπη και το ΝΑΤΟ, αν δεν προχωρήσει σε συνταγματική αναθεώρηση και λύση στο ζήτημα της ονομασίας, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του. 

«Επιδιώκουμε την πορεία των Σκοπίων προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με βασική προϋπόθεση την επίλυση του ονόματος. Ξεκινήσαμε την προσπάθεια, μόνο αν ολοκληρωθεί η αναθεώρηση του Συντάγματος μπορεί να προχωρήσει η Συμφωνία», ξεκαθάρισε ο κ. Παυλόπουλος.

Παράλληλα, ο Έλληνας πρόεδρος έστειλε νέο μήνυμα προς την Τουρκία ότι πρέπει να καταλάβει ότι οφείλει πλήρη σεβασμό στις διεθνείς συνθήκες και στο ευρωπαϊκό Δίκαιο. Ο κ. Παυλόπουλος εξήρε τις σχέσεις Ελλάδας – Γερμανίας χαρακτηρίζοντάς τες άριστες.

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε πως προτεραιότητα των δύο χωρών είναι η θωράκιση της Ευρωζώνης και του κοινού μας νομίσματος, του ευρώ, απέναντι στην διεθνή οικονομική κρίση. 

«Πρέπει να υπερασπιστούμε το κοινωνικό κράτος, να εγκαταλείψουμε πολιτικές μιας σκληρής και αδιέξοδης λιτότητας», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε πως πρέπει ευρωπαϊκά κράτη που παραβιάζουν τους κανόνες αλληλεγγύης όσον αφορά το προσφυγικό, να καταλάβουν ότι παραβιάζουν βασικές αρχές της Ευρώπης.

 

Διαβάστε επίσης: 

Κοινωνικό Μέρισμα 2018: Όλες οι αλλαγές - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και ποια τα κριτήρια

Συντάξεις Νοεμβρίου 2018: Δείτε ΕΔΩ τις ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα Ταμεία

 

PHOTO GALLERY