ΥΓΕΙΑ

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των ασθενών στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δαφνί» - Επίσκεψη Ράπτη

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των ασθενών στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δαφνί» - Επίσκεψη Ράπτη
Υπ.Υγ.

Η έναρξη των εμβολιασμών έναντι της COVID-19 των ασθενών στο μεγαλύτερο ψυχιατρικό νοσοκομείο της χώρας πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη (31/03/2021), παρουσία της υφυπουργού Υγείας, Ζωής Ράπτη, η οποία επισκέφθηκε το εμβολιαστικό κέντρο του ΨΝΑ «Δαφνί».

Στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ) στο Δαφνί πρόκειται να εμβολιαστούν 717 ασθενείς, οι οποίοι φιλοξενούνται σε ενδονοσοκομειακές και εξωνοσοκομειακές Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης (οικοτροφεία, προστατευμένα διαμερίσματα και ξενώνες).

Οι εμβολιασμοί στις δημόσιες και ιδιωτικές Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης ξεκίνησαν το Μάρτιο, κατόπιν σχετικής διάταξης που ψηφίστηκε στη Βουλή και στοχεύουν στον εμβολιασμό συνολικά 9.088 εργαζομένων και ασθενών, οι οποίοι φιλοξενούνται σε αυτές. Ο εμβολιασμός των ασθενών και των εργαζομένων πραγματοποιείται, είτε από τα εμβολιαστικά κέντρα των νοσοκομείων, είτε από τους γιατρούς της εκάστοτε δομής σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Η υφυπουργός Υγείας περιηγήθηκε στους χώρους του εμβολιαστικού κέντρου του νοσοκομείου, ενημερώθηκε για την πορεία των εμβολιασμών έναντι του κορονοϊού και συνεχάρη τη Διοίκηση και το προσωπικό για τη μέχρι τώρα επιτυχημένη διαδικασία. Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής της, η κυρία Ράπτη δήλωσε: «Η κυβέρνηση μεριμνά για τις ευπαθείς ομάδες. Όπως είχε σχεδιαστεί εξ’ αρχής, ο εμβολιασμός του προσωπικού και των ασθενών των κλειστών δομών ψυχικής υγείας γίνεται κατά προτεραιότητα. Ήδη έχει εμβολιαστεί ένα μεγάλο μέρος των ασθενών σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές και σήμερα βρίσκομαι στο ΨΝΑ όπου ξεκίνησε ο εμβολιασμός των ασθενών στο μεγαλύτερο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της χώρας. Καλή ανοσία σε όλους».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Η πιο δύσκολη εξίσωση! Τα νέα δεδομένα για λιανεμπόριο, σχολεία, διαδημοτικές μετακινήσεις