ΥΓΕΙΑ

Αντικατάσταση Π. Θεοδωράκη αποφάσισε το υπουργείο Υγείας

Αντικατάσταση Π. Θεοδωράκη αποφάσισε το υπουργείο Υγείας

Με γνώμονα την αποκατάσταση της εργασιακής ειρήνης και της εύρυθμης λειτουργίας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ), το υπουργείο Υγείας αποφάσισε τη λήξη της θητείας του κοινού Διοικητή του ΨΝΑ και του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής «Δρομοκαΐτειο», Παύλου Θεοδωράκη.

Επίσης, ο κ. Θεοδωράκης απαλλάσσεται και από την εκπροσώπηση της χώρας για την Ψυχική Υγεία στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Νέος εκπρόσωπος της Ελλάδας ορίζεται ο καθηγητής Ψυχιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, Δημήτριος Πλουμπίδης.

Μετά το τραγικό περιστατικό με το θανάσιμο τραυματισμό ασθενούς στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δαφνί» από άλλον ασθενή, ο κ. Θεοδωράκης δέχτηκε τα «πυρά» των εργαζομένων, καταλογίζοντάς του σοβαρές ευθύνες για τη λειτουργία του ιδρύματος, ενώ η κόντρα τραβήχτηκε στα άκρα, όταν καταγγελίες έφεραν τον πρώην διοικητή να έχει καταθέσει μηνύσεις σε βάρος εκπροσώπων του σωματείου των εργαζομένων. Ωστόσο, ο ίδιος ο κ. Θεοδωράκης διέψευσε ότι έχει ζητήσει ποινικές διώξεις συνδικαλιστών.

Σχετικές ειδήσεις