ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ένα κι ένα κάνουν δυο: Ο Κοτζιάς δεν είχε σχέση με την μετάθεση του αστυνομικού της Ηλιούπολης

Ένα κι ένα κάνουν δυο: Ο Κοτζιάς δεν είχε σχέση με την μετάθεση του αστυνομικού της Ηλιούπολης

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς έκανε πολύ καλά τη δουλειά του και είχε δώσει εντολή να ελέγχονται εξονυχιστικά όσοι υπηρετούσαν στην φρουρά του - Τι λένε στο Newsbomb.gr στενοί συνομιλητές του πρώην υπουργού;

Η υπόθεση με την εντολή μετάθεσης του αστυνομικού από την Ηλιούπολη που κατηγορείται για μαστροπεία, στην ασφάλεια υψηλών προσώπων αλλά και η ακύρωσή της την επόμενη μέρα, έχει και νέο παρασκήνιο το οποίο είμαι υποχρεωμένος να φωτίσω.

Επειδή το ρεπορτάζ τρέχει με ταχύτητες φωτός και επειδή δεν πρέπει να μένουν σκιές, από το περιβάλλον του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με ενημέρωσαν ότι επί της ουσίας ο συγκεκριμένος αστυνομικός δεν πήγε στη φρουρά του, ούτε για ένα δευτερόλεπτο, αφού η μετάθεσή του ακυρώθηκε σε χρόνο dt.

Μάλιστα στενοί συνομιλητές του κ. Κοτζιά με τους οποίους φρόντισα να επικοινωνήσω μου είπαν ότι ο τότε υπουργός Εξωτερικών επειδή ακριβώς ήταν σε τόσο κρίσιμο εθνικό πόστο είχε δώσει ρητή εντολή όλοι οι άνθρωποι της ασφάλειάς του και όλοι οι συνεργάτες του «να ελέγχονται εξονυχιστικά από το Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας και να μην εκκρεμεί εναντίον τους καμία απολύτως σκιά».

Όπως έγραψα χθες σε ρεπορτάζ με τίτλο: «Ο 39χρονος αστυνομικός της Ηλιούπολης είχε μετατεθεί σε ασφάλεια υπουργού», για τον συγκεκριμένο αστυνομικό της Ηλιούπολης, παρά το γεγονός ότι υπήρξε εντολή για μετάθεση, αυτή δεν έγινε ποτέ καθώς από τους ελέγχους προέκυψε ότι υπήρξε εναντίον του εκείνη την περίοδο, πειθαρχική διαδικασία σε εξέλιξη. Και μόνο αυτό αρκούσε για να μην γίνει ποτέ η μετάθεση, πάντα στο πλαίσιο της εντολής που είχε δώσει ο κ. Κοτζιάς.

Συνεπώς, όπως γράψαμε και στο χθεσινό ρεπορτάζ ζήτημα με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών δεν υπήρξε ποτέ. Ο κ. Κοτζιάς μια χαρά έκανε την δουλειά του και ήταν πολύ προσεκτικός με τους συνεργάτες του...

Το ότι κάποιοι επέλεξαν να στείλουν έναν αστυνομικό στην ασφάλεια υψηλών προσώπων, ενώ υπήρχε διαδικασία πειθαρχική εναντίον του είναι ένα ζήτημα. Αυτά θα τα βρει η δικαιοσύνη που διερευνά τον φάκελο του αστυνομικού. Πάντως η μετάθεση «κόπηκε» σε δευτερόλεπτα αφού υπήρχε έστω και μια σκιά στο βιογραφικό του συγκεκριμένου αστυνομικού. Όλα τα υπόλοιπα είναι θέμα της ΕΛ.ΑΣ. Τι απέγιναν τα πειθαρχικά κ.ο.κ.

Στο όλον ζήτημα ουδεμία ευθύνη έχει ο κ. Νίκος Κοτζιάς.

Επειδή στη δημοσιογραφία οφείλουμε να λέμε τα σύκα - σύκα και τη σκάφη - σκάφη και να μην αφήνουμε σκιές για ανθρώπους...