Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Times: Η φιλορωσική νέα κυβέρνηση θα περιπλέξει την πολιτική κυρώσεων ΕΕ στη Ρωσία

Times: Η φιλορωσική νέα κυβέρνηση θα περιπλέξει την πολιτική κυρώσεων ΕΕ στη Ρωσία

Η φιλορωσική θέση του νέου Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, μπορεί να περιπλέξει την πολιτική των κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα The Times.

Αναφερόμενο στον νέο έλληνα πρωθυπουργό το άρθρο τονίζει πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη δηλώσει πως η πολιτική των κυρώσεων κατά της Ρωσίας σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία θα βλάψει την ίδια την Ευρώπη ενώ έχει τονίσει πως με αυτήν την πολιτική η Ευρωπαϊκή Ενωση αυτοπυρπολείται. Επίσης έχει αναφερθεί στους στενούς δεσμούς που ενώνουν Ελλάδα και Ρωσία μέσα από «την παράδοση του κοινού αγώνα των λαών, την κοινή θρησκεία, τις κοινές πολιτικές και πολιτιστικές ρίζες», γράφουν οι Times, αναφερόμενη στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και νέου πρωθυπουργού της Ελλάδας.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής, Θάνο Ντόκο, «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της βελτίωσης σχέσεων με τη Ρωσία και θα προσπαθήσει να το κάνει». Ωστόσο, ο αναλυτής πιστεύει, ότι υπάρχει «μια κόκκινη γραμμή, την οποία δεν μπορεί να διασχίσει, ως μέλος της ΕΕ ή του ΝΑΤΟ».

Απόδοση Η ΡΩΣΙΑ ΤΩΡΑ

Σχετικές ειδήσεις