ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: Ποδαρικό με αγωνία για τον αριθμό των μολύνσεων

κρούσματα σήμερα
Με αγωνία αναμένεται ο αριθμός των κρουσμάτων την Πρωτοχρονιά.
INTIME / ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κρούσματα σήμερα: Πρωτοχρονιά με χιλιάδες μολύνσεις από κορονοϊό στην Ελλάδα. Ο φόβος των 100.000 ημερησίως που κυριαρχεί στη χώρα.

Νέα χρονιά αλλά ίδια και μεγαλύτερα προβλήματα από την επέλαση του κορονοϊού μέσω της μετάλλαξης Όμικρον για την Ελλάδα και όλον τον κόσμο. Και την Πρωτοχρονιά αναμένεται μεγάλος αριθμός μολύνσεων, με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ να αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον έτσι ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο συνεχίζεται η εκθετική διασπορά της νόσου στη χώρα.

Τα προηγούμενα 24ωρα η αύξηση ήταν τεράστια, με τα κρούσματα σχεδόν να διπλασιάζονται καθημερινά. Είναι ενδεικτικό ότι από τις 28 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου, επιβεβαιώθηκαν 126.625 κρούσματα στη χώρα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, αν συνεχιστεί η ίδια επιδημιολογική εικόνα στη χώρα, δεν αποκλείεται ο αριθμός αυτός να αποτελεί και, τον ημερήσιο των κρουσμάτων

Ο κορονοϊός, συνεπώς, συνεχίζει να επελαύνει στην Ελλάδα, με την εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον να έχει οδηγήσει σε πολύ δύσκολες καταστάσεις τη χώρα, βάζοντας ξανά σε κίνδυνο τις αντοχές του συστήματος Υγείας.

Αντοχές που δοκιμάστηκαν στο έπακρο από τη μετάλλαξη Δέλτα, την ώρα που οι απώλειες ανθρώπινων ζωών σχεδόν τετραπλασιάστηκαν στο διάστημα του χρόνου που πέρασε. Στις 31 Δεκεμβρίου 2020 το σύνολο των θανάτων από κορονοϊό στη χώρα ήταν 4.838, ενώ στις 31 Δεκεμβρίου 2021 το σύνολο των θανάτων από κορονοϊό στην Ελλάδα έφτασαν στους 20.790…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Διαρρήκτες των… vip: Οι επώνυμοι που έπεσαν θύματα «ποντικών» το 2021

Τραγωδία με την έλευση του 2022: Νεκρός 19χρονος σε τροχαίο στο Ρέθυμνο

Η Ελλάδα «ξόρκισε» με πυροτεχνήματα τον κορονοϊό και υποδέχτηκε το 2022 (pics+vids)