ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα «ξόρκισε» με πυροτεχνήματα τον κορονοϊό και υποδέχτηκε το 2022 (pics+vids)

Η Ελλάδα «ξόρκισε» με πυροτεχνήματα τον κορονοϊό και υποδέχτηκε το 2022 (pics+vids)
«Μαγικές» εικόνες στον Πειραιά
Intime News

Πρωτοχρονιά: Πανδαισία χρωμάτων στον ουρανό πολλών περιοχών της Ελλάδας για την υποδοχή του 2022

Το 2021 έφυγε και μαζί του όλη η ανθρωπότητα, εύχεται να πάρει την πανδημία και τον φόβο και σύντομα τα χαμόγελα να επιστρέψουν ξανά σε όλες τις οικογένειες.

Λίγα μόλις δευτερόλεπτα μετά την έλευση του 2022, ο ουρανός σε πολλές περιοχές της χώρας γέμισε με πυροτεχνήματα και χρώματα, σε ένα μοναδικό θέαμα που μας έκανε να ξεχάσουμε για λίγο τις άσχημες στιγμές.

Στον λόφο του Λυκαβηττού, με φόντο τα λαμπερά φώτα της πόλης, ο Δήμος Αθηναίων αποχαιρέτισε το 2021 και υποδέχθηκε τη νέα χρονιά με ένα φαντασμαγορικό θέαμα, γεμάτο φως και λάμψη.

«Αποχαιρετούμε μια ακόμη δύσκολη χρονιά. Όχι μόνο για εμάς, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο. Χρονιά με πολλές και οδυνηρές απώλειες, ανασφάλεια και φόβο. Η ζωή όμως, είναι μεγαλύτερη από τις οδύνες της. Κι αυτή η Πρωτοχρονιά σηματοδοτεί μια καινούργια αρχή. Ας την κάνουμε λοιπόν με αισιοδοξία, ελπίδα και πίστη. Να ευχηθώ πάνω από όλα, Υγεία. Δύναμη, Αγάπη, Αλληλεγγύη και Αλληλοσεβασμό. Να είμαστε όλοι καλά. Και το 2022 να πάρουμε την «ανάσα» που έχουμε τόσο μεγάλη ανάγκη!», ανέφερε στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, καλωσορίζοντας τον νέο χρόνο.

«Μαγικές» εικόνες στον Πειραιά

Με ένα εντυπωσιακό show φωτισμών, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών υποδέχτηκε ο δήμος Πειραιά το νέο έτος και το «Blue Star Delos», το πρώτο πλοίο που κατέπλευσε στο λιμάνι της πόλης το 2022.

Το σύνθημα της αντίστροφης μέτρησης δόθηκε από τον φωταγωγημένο Πύργο του Πειραιά, με τα φώτα του δεύτερου ψηλότερου κτηρίου της Ελλάδας, να πάλλονται σε μια ξεχωριστή φωτιστική εγκατάσταση με εναλλασσόμενα χρώματα και ρυθμό.

Ακριβώς στην αλλαγή του χρόνου, δεκάδες βεγγαλικά και πυροτεχνήματα φώτισαν τον πειραϊκό ουρανό, δημιουργώντας ένα λαμπερό υπερθέαμα.

Θεσσαλονίκη: Υποδέχθηκε το 2022 με βροχή από πυροτεχνήματα

Με ένα φαντασμαγορικό σόου πυροτεχνημάτων υποδέχθηκε το 2022 ο δήμος Θεσσαλονίκης, στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας στη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας λόγω της πανδημίας.

Η ρίψη έγινε από θαλάσσης, στο ύψος της πλατείας Λευκού Πύργου, και τα πυροτεχνήματα που εκτοξεύτηκαν στον ουρανό της Θεσσαλονίκης δημιούργησαν ένα υπερθέαμα χρωμάτων και σχεδίων.

Ναύπλιο: Πρωτοχρονιά με τεράστια ελληνική σημαία και ψηφιακά βεγγαλικά

Ψηφιακά βεγγαλικά στην πλατεία Δημαρχείου (Τριών Ναυάρχων) και μια τεράστια ελληνική σημαία στο λόφο του Παλαμηδίου, έκαναν την εμφάνιση τους μόλις σήμανε η έναρξη του νέου έτους.

Με την βοήθεια της τεχνολογίας και του 3D Projection Mapping η Δημοτική Αρχή του Δημήτρη Κωστούρου και των συνεργατών του, επέλεξε να σηματοδοτήσει την έναρξη του 2022.

Πολύχρωμα εντυπωσιακά τρισδιάστατα βεγγαλικά προβλήθηκαν στην πρόσοψη του ιστορικού κτιρίου που στεγάζεται το Δημαρχείο Ναυπλίου μόλις το χρονόμετρο της αντίστροφης μέτρησης έδειξε 00:00, ενώ και από διάφορα σημεία της πόλης εκτοξεύθηκαν δεκάδες κανονικά βεγγαλικά.

Show πυροτεχνημάτων στα Τρίκαλα

Με ένα φαντασμαγορικό θέαμα πυροτεχνημάτων υποδέχθηκαν τα Τρίκαλα το 2022.

Τα πυροτεχνήματα εντυπωσίασαν μικρούς και μεγάλους, και βγήκαν στα μπαλκόνια να φωτογραφίσουν την άκρως εντυπωσιακή εικόνα.

Με μπαράζ πυροτεχνημάτων υποδέχθηκε ο δήμος Γρεβενών το 2022

Με πολύχρωμα και εντυπωσιακά πυροτεχνήματα φωτίστηκε τα μεσάνυχτα ο ουρανός των Γρεβενών, προσφέροντας σε όλες και όλους ένα όμορφο θέαμα, σηματοδοτώντας έτσι την έλευση του 2022.

Με πυροτεχνήματα υποδέχτηκε το 2022 η πόλη της Κοζάνης

Οι καμπάνες της εκκλησίας στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης ξεκίνησαν να ηχούν στις 12 τα μεσάνυχτα και ο ουρανός της πόλης γέμισε με έντονα χρώματα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πρωτοχρονιά 2022: Με Σάκη Ρουβά η αλλαγή της χρονιάς στην Αθήνα

Ποιες φορολογικές υποθέσεις παραγράφονται σήμερα τα μεσάνυχτα

«Πικρός» ο καφές από σήμερα στο πλαστικό ποτήρι - Πόσο θα αυξηθεί