ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Βλάβη στον κινητήρα προκάλεσε τη συντριβή του αεροσκάφους του Χ. Φορντ

ΗΠΑ: Βλάβη στον κινητήρα προκάλεσε τη συντριβή του αεροσκάφους του Χ. Φορντ

Βλάβη στον κινητήρα παρουσίασε αμέσως μετά την απογείωσή του το αεροσκάφος του Χάρισον Φορντ, κάτι που ανάγκασε τον διάσημο ηθοποιό να κάνει μισή στροφή και να χτυπήσει σε ένα δέντρο, προτού να συντριβεί σε ένα γήπεδο του γκολφ, στο Λος Άντζελες.

«Μετά την απογείωσή του από την πίστα 21 (του αεροδρομίου της Σάντα Μόνικα) ο πιλότος ενημέρωσε ότι είχε βλάβη στον κινητήρα και ζήτησε να επιστρέψει και να προσγειωθεί αμέσως στο αεροδρόμιο», εξηγεί στην έκθεσή της η Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ερευνών Αεροπορικών Δυστυχημάτων (NTSB), επικαλούμενη τις ηχογραφημένες συνομιλίες μεταξύ του Φορντ και των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Ο 72χρονος σταρ του "Ιντιάνα Τζόουνς" πιλοτάριζε μόνος το διθέσιο μονοκινητήριο Ryan PT-22, ένα αεροπλάνο που χρησιμοποιούνταν ως εκπαιδευτικό κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Ο πιλότος ξεκίνησε μια αριστερή στροφή για να επιστρέψει στο αεροδρόμιο αλλά το αεροσκάφος άγγιξε την κορυφή ενός μεγάλου δέντρου και έπεσε στο έδαφος» σε απόσταση περίπου 250 μέτρων νοτιοδυτικά του διαδρόμου προσγείωσης.

Ο Χάρισον Φορντ μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης Βένις, δυτικά του Λος Άντζελες και η εκπρόσωπός του εμφανίστηκε καθησυχαστική για την κατάσταση της υγείας του, λέγοντας ότι δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του και «θα αναρρώσει πλήρως».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ