MEDIA

Διαμαρτυρία του Γαλλικού Πρακτορείου προς την ΕΛ.ΑΣ.

Διαμαρτυρία του Γαλλικού Πρακτορείου προς την ΕΛ.ΑΣ.

Την έντονη διαμαρτυρία του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων προς την ΕΛ.ΑΣ. εκφράζει σε επιστολή του ο διευθυντής του, Εμάνουελ Χογκ, για την ανάρτηση φωτογραφιών στην ιστοσελίδα της ελληνικής αστυνομίας χωρίς την άδεια του πρακτορείου.

Πρόκειται για φωτογραφίες, οι οποίες είχαν τραβηχτεί από φωτορεπόρτερ του AFP και απεικόνιζαν άτομα από τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου.

Η ΕΛ.ΑΣ. χρησιμοποίησε τις φωτογραφίες ως μέσο αναγνώρισης προσώπων, χωρίς όμως να ζητήσει την άδεια του AFP.

«Τέτοιες πρακτικές δεν είναι μόνο παράνομες στη βάση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, αλλά είναι και απαράδεκτες σε μια συντεταγμένη κοινωνία. Με αυτή την επιστολή διαμαρτύρομαι επισήμως ενάντια σε τέτοιες μεθόδους. Επισημαίνουμε ότι μετά την παρέμβαση του γραφείου μας στην Αθήνα, οι φωτογραφίες που αναγνωρίσθηκαν ότι ανήκουν στο AFP αποσύρθηκαν από την ιστοσελίδα της αστυνομίας» αναφέρει στην επιστολή του ο Εμάνουελ Χογκ.

«Πέρα από την παραβίαση του νόμου και των όσων ισχύουν, θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή στις ευθύνες της αστυνομίας, η οποία με αυτή της τη στάση θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο το προσωπικό μας», καταλήγει η ανακοίνωση.