ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομιλία Καμμένου στη Μ.Βρετανία: Θα ξεσπάσει κοινωνική έκρηξη!

Ομιλία Καμμένου στη Μ.Βρετανία: Θα ξεσπάσει κοινωνική έκρηξη!

Πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο το προσυνέδριο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μεγάλης Βρετανίας με θέμα την ομογένεια. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος.

Η ομιλία του προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμένου είχε ως εξής:
«Αιδεσιμότατε,

Αγαπητή συνάδελφε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, του αδερφού πλέον κόμματος των Συντηρητικών, γιατί οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε συμφωνήσει από σήμερα ότι θα συμμετέχουμε στο Ευρωπαϊκό γκρουπ των συντηρητικών και αντιφεντεραλιστών στο οποίο ανήκει και το κόμμα των Conservative,

Αγαπητέ εκπρόσωπε του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, φίλε Μιχάλη, που ήρθες από τη Γερμανία εκπροσωπώντας τους Έλληνες της Γερμανίας, σε ευχαριστούμε ιδιαίτερα για το μεγάλο ταξίδι που έκανες με την οικογένεια σου.

Κυρίες και κύριοι, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μεγάλης Βρετανίας. Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή που βρίσκομαι σήμερα εδώ. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή και ίσως είναι από τα σημαντικότερα προσυνέδρια των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Μπορεί να μην είναι μεγάλο σε αριθμό γιατί ήταν πολύ δύσκολο να καλέσουμε ομογενείς μας από όλη την Αγγλία, αλλά και από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και να διοργανώσουμε όπως θέλαμε να διοργανώσουμε ένα προσυνέδριο, όπως γίνεται σε όλη την Ελλάδα τον τελευταίο ενάμιση μήνα, όπου έχει τη δυνατότητα του λόγου, των προτάσεων όχι μόνο ο κόσμος που ανήκει στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ αλλά και οι πολίτες, τα κινήματα, οι οργανώσεις πολιτών, τα άλλα κόμματα, τα άλλα κινήματα που ίσως δεν συμφωνούν μαζί μας, προκειμένου να κάνουμε έναν διάλογο, έναν διάλογο που απαιτείται, προκειμένου να συνδιαμορφώσουμε τις προτάσεις μας, για το συνέδριο που θα γίνει στις 26, 27 και 28 Απριλίου στην Αθήνα.

Είναι ιδιαίτερη χαρά και για έναν άλλο λόγο, διότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν είμαστε ένα κόμμα παλιό, ένα κόμμα που ξεκίνησε έχοντας μια παράδοση, αλλά ένα κίνημα πολιτών που ξεκίνησε μέσα από το διαδίκτυο, μέσα από τα social media, μέσα από το Facebook και το Τwitter, όπου συναντηθήκαμε Ελληνίδες και Έλληνες από όλο τον κόσμο και συνδιαμορφώσαμε αυτό το Κίνημα, που σκοπό είχε να αλλάξει την μεταπολίτευση, να χαράξει μια καινούργια μέρα για την Ελλάδα.

Εξελέγησαν 33 βουλευτές στις πρώτες εκλογές και 20 βουλευτές στις εκλογές του Ιουνίου, εκ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία ήταν Ανεξάρτητες Ελληνίδες και Ανεξάρτητοι Έλληνες, με τους οποίους δεν γνωριζόμασταν από κοντά, βρεθήκαμε μέσα από το διαδίκτυο, ανταλλάξαμε απόψεις, έθεσαν υποψηφιότητα και εξελέγησαν.

Δεκαπέντε από τους 18 βουλευτές που σήμερα είναι στο Κοινοβούλιο με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν είχαν ποτέ εκπροσωπήσει τον ελληνικό λαό ούτε στην τοπική Αυτοδιοίκηση, ήταν πολίτες μέσα από τη κοινωνία, δεν ήταν επαγγελματίες πολιτικοί.

Αυτό το κίνημα όταν ξεκίνησε στηρίχθηκε κατά βάση στην Ομογένεια. Θα σας αναφέρω ότι η Εθνική Αντιπρόταση, αλλά και επί μέρους προγράμματα, τα οποία σύμπτυξαν το κυβερνητικό πρόγραμμα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και παρουσιάσαμε στον ελληνικό λαό πριν από τις εκλογές, οι περισσότερες από τις ιδέες, προήλθαν από Έλληνες της Ομογένειας, από επιστήμονες, καθηγητές, φοιτητές, εργαζόμενους, από ανθρώπους της αγοράς που ήταν στην Ευρώπη, στην Αμερική, στην Αυστραλία, με φρέσκιες ιδέες, με ιδέες από τον τόπο που κατοικούν και έτσι συνδιαμορφώσαμε με δημόσια διαβούλευση το πρόγραμμα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και αυτό ψήφισε ο ελληνικός λαός, αυτό ουσιαστικά ήταν το κείμενο στο οποίο στηρίχθηκε το 11% των πρώτων εκλογών και το 7,8% των δεύτερων εκλογών.

Στην Ομογένεια ελπίζει πλέον και όλη η Ελλάδα, και το λέω αυτό γιατί σήμερα μας κάνουν την τιμή να παρίστανται εδώ και εκπρόσωποι των ομογενειακών μέσων ενημέρωσης. Η Ομογένεια στηρίζει την πατρίδα μας, γιατί η Ελλάδα δεν κατοικείται μόνο από Έλληνες, εμείς δεν έχουμε ένα έθνος, εμείς έχουμε ένα Γένος και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε.

Άλλες χώρες έχουν απλώς ένα κράτος, άλλες χώρες έχουν ένα κράτος και ένα έθνος. Οι Έλληνες έχουμε από το Θεό τη μοίρα να έχουμε ένα Γένος και σε αυτό το Γένος στηρίχτηκε η επιβίωση του ελληνισμού όλα αυτά τα χρόνια και μέσα σε αυτό το Γένος οι 10 εκατομμύρια ομογενείς μας δεν αποτελούν απλώς ένα υποβοηθητικό μέρος, στο οποίο ερχόμαστε και τους λέμε πόσο σημαντικοί είναι στις εθνικές εορτές, τους λέμε εσείς που φύγατε με μοναδικά σας εφόδια την ευχή της μάνας και μια φορεσιά και μεγαλουργήσατε στο εξωτερικό, αυτά πλέον ξεπεράστηκαν.

Είναι οι Έλληνες που σήμερα βοηθούν τη Ελλάδα, που βρίσκονται στα κέντρα αποφάσεων της πατρίδας μας και είναι εκείνοι που μόνιμα ζουν στο εξωτερικό, οι Έλληνες της πρώτης, δεύτερη και τρίτης γενιάς, αλλά είναι και οι φοιτητές μας, οι Έλληνες φοιτητές, οι οποίοι εκπροσωπούν το Γένος αυτό και που πολλοί από αυτούς ελπίζουμε και θα παλέψουμε να επιστρέψουν και να προσφέρουν στη πατρίδα μας, έχοντας πάρει γνώσεις και εμπειρίες ζωής από το εξωτερικό.

Μέσα στο Γένος των Ελλήνων είναι βεβαίως και η Ορθοδοξία μας, είναι οι ιερείς, οι οποίοι υπηρετούν την Ορθοδοξία και στη μητέρα πατρίδα και σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι οι δάσκαλοι, οι οποίοι μαθαίνουν τα ελληνόπουλα γράμματα.

Σήμερα λοιπόν από εδώ από το Λονδίνο, στη μικρή αυτή συγκέντρωση που έχουμε που όμως τη βλέπουν μέσω του διαδικτύου και θα την μεταδώσουμε σε όλη την Ομογένεια και στην Αυστραλία και στην Αμερική και στην Ασία και στην Αφρική και σε όλη την Ευρώπη, θέλω να δώσουμε τις βασικές γραμμές για το πως προτείνουμε εμείς να γίνει αύριο πράξη η συμμετοχή της Ομογένειας για να βγει η πατρίδα μας από αυτή την κρίση.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια τεράστια κρίση. Η κρίση δεν είναι πια οικονομική, η κρίση στην πατρίδα μας είναι ανθρωπιστική, έχει ξεπεράσει πλέον τα όρια της οικονομικής κρίσης. Βλέπει κανείς τις εικόνες και τις φωτογραφίες από την κρίση του 1929 στην Αμερική που και τότε υπήρχαν άνθρωποι που έψαχναν για τροφή στα σκουπίδια, αλλά στην Ελλάδα αυτό που γίνεται σήμερα δεν έχει ξαναγίνει ποτέ, έχει διαλυθεί ο κοινωνικός δεσμός των Ελλήνων, έχει φτωχοποιηθεί το σύνολο της χώρας, έχει καταστραφεί η μεσαία τάξη και το χειρότερο από όλα από αυτά που έχει γίνει είναι ότι ουσιαστικά έχει αλλοιωθεί η εικόνα της ελληνικής οικογένειας.

Για μένα πιο σημαντικός αριθμός είναι οι 4.000 αυτοκτονίες, σε μια χώρα που είχε 2-3 αυτοκτονίες το χρόνο. Τέσσερις χιλιάδες Ελληνίδες και Έλληνες δεν άντεξαν και όταν δεν αντέχει ο Έλληνας σημαίνει ότι κάποιοι άλλοι δεν θα αντέξουν πολύ παραπάνω.

Η ανθρωπιστική κρίση λοιπόν που υπάρχει σήμερα ενέχει έναν παραπάνω κίνδυνο, από οικονομική και ανθρωπιστική να γίνει εθνική κρίση και να γίνει εθνική απώλεια. Επειδή το ξέρω ότι συνήθως δεν πρέπει να τα λέμε αυτά όταν βρισκόμαστε στο εξωτερικό εγώ δεν θεωρώ ότι βρίσκομαι στο εξωτερικό, μιλάω με Ελληνίδες και με Έλληνες που είστε στο εξωτερικό είτε προσωρινά είτε μόνιμα και έχουμε υποχρέωση και να τα πούμε και να τα μοιραστούμε μαζί σας. Εθνική κρίση σημαίνει εθνική απώλεια, σημαίνει απώλεια εθνικού εδάφους.

Φοβάμαι πολύ ότι αυτόν τον συναγερμό θα πρέπει να τον κοινοποιήσουμε πρώτα από όλα στις Ελληνίδες και τους Έλληνες, για να καταλάβουν τι συμβαίνει στην πατρίδα μας. Η Ελλάδα βρίσκεται υπό ξένη κατοχή, η Ελλάδα αυτή τη στιγμή δεν κυβερνάται από μια εκλεγμένη κυβέρνηση. Την εκλεγμένη κυβέρνηση, όποια και αν είναι αυτή, την επιλέγει ο λαός και όταν ο λαός επιλέξει μια Δημοκρατία, μια κυβέρνηση, είναι σεβαστή η κυβέρνηση αυτή.

Στα υπουργεία αυτή τη στιγμή δεν δίνουν εντολές οι υπουργοί, αλλά οι επίτροποι οι οποίοι καθορίζονται από τη τρόικα. Δεν καθορίζονται από μια συμμαχία που επιλέξαμε να είμαστε όπως την Ευρωπαϊκή Ένωση, μια συμμαχία ισότιμων μελών –κρατών, γιατί έτσι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν έβαλε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έβαλε την Ελλάδα σε μια Ένωση εθνών – κρατών, στην οποία ο καθένας κρατούσε την ιδιαιτερότητά του, έχοντας το δικαίωμα του βέτο με ισοτιμία όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της τότε ΕΟΚ, που τώρα μετετράπη σε Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή τη στιγμή η Ευρωπαϊκή Ένωση τείνει να μετατραπεί από τους φεντεραλιστές, αυτούς δηλαδή που θέλουν να καταργήσουν την έννοια του έθνους-κράτους σε μια επικυριαρχία της Γερμανίας που θα έχει καγκελάριο και που ουσιαστικά θα έχει καταργήσει τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης και θα έχουμε περάσει στην παντοδυναμία της Γερμανίας.

Η τρόικα που σήμερα βάζει αυτούς που αντικαθιστούν τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση, τους επόπτες, την επιτροπή ελέγχου, τους επιτρόπους όπως τους λένε στα υπουργεία, αποτελείται κατά ένα μέρος, από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατά δεύτερο μέρος από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Το ΔΝΤ από μόνο του είναι ένας θεσμός τον οποίο μπορεί κανείς να τον κρίνει θετικά ή αρνητικά. Δεν έχει όμως κανένα λόγο η Ευρωπαϊκή Ένωση να δεχθεί την εμπλοκή τρίτου οργανισμού όπως είναι το ΔΝΤ σε μια χώρα μέλος κράτος. Σε μια χώρα που παρέδωσε το χρυσό της στα υπόγεια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Σε μια χώρα που συμμετέχει στο ευρώ γιατί ο έλληνας πληρώνει το ευρώ, δεν μας το χάρισε κανείς.

Και παράλληλα, σε αυτό το Μηχανισμό Στήριξης, την «περίφημη» τρόικα να βάλουν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δηλαδή του τραπεζίτες. Εάν δε, ήταν μόνο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα έλεγε κανείς ότι ήρθαν για να βοηθήσουν. Πώς βοηθάς μια χώρα όμως η οποία δανείζεται από την ΕΚΤ, δηλαδή την τράπεζά της με 1% που είναι το euribor και εν συνεχεία τα χρήματα που έρχονται στην Ελλάδα, έρχονται με 7%, γιατί παρεμβαίνουν στη μέση οι τράπεζες της επικυρίαρχης Γερμανίας.

Στο πρώτο μνημόνιο η Ελλάδα δανείζονταν με 1,22% και 6% έβαζε «καπέλο» η Deutsche Bank. Έτσι διαμορφώθηκε ο δανεισμός της Ελλάδος, παράνομα από 300 δις ευρώ σε 500 δις ευρώ. Βέβαια έπαιξαν και άλλα ρόλο, έπαιξαν ρόλο τα «περίφημα» swap που υπέγραψε ο κ. Σημίτης το 2000, προκειμένου να ξεκινήσει πάλι η ιστορία της υποταγής της χώρας στους δανειστές.

Παραβίασαν δηλαδή τα στατιστικά στοιχεία, δημιούργησαν ειδικά χρεόγραφα τα οποία ουσιαστικά επέτρεψαν μεν στην Ελλάδα να μπει στην ΟΝΕ, εν γνώσει όμως όλων των συνεταίρων ότι ήταν πλαστά. Και ο λογαριασμός έρχεται τώρα και θα έρθει ακόμη παραπάνω. Αυτή λοιπόν είναι η κατάσταση στην πατρίδα μας. Είναι μια ξένη τρόικα η οποία έχει καταργήσει την εθνική κυβέρνηση, έχει καταργήσει τη δημοκρατία, δίνει εντολές και παράλληλα έχει στόχο και ο στόχος είναι πρώτα από όλα, η κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας. Η επιβολή του φεντεραλισμού, η επιβολή των σχεδίων της Γερμανίας.

Το δεύτερο είναι η κατάργηση της δημόσιας και της ιδιωτικής περιουσίας. Η δημόσια περιουσία είναι αυτή την οποία γνωρίζουμε όλοι. Είναι η γη, η θάλασσα , ο αέρας, ο ορυκτός πλούτος , η δημόσια γη, τα δημόσια κτίρια και οι δημόσιες επιχειρήσεις. Και εδώ θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι, δεν είμαστε κατά των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων, βεβαίως και το κράτος δούλευε στραβά και ανάποδα. Διεφθαρμένο κράτος , με διεφθαρμένους πολιτικούς και διεφθαρμένη δημόσια διοίκηση, απόλυτα διεφθαρμένη.

Εμείς δεν λέμε το κράτος να γίνει επιχειρηματίας και το κράτος να λειτουργεί για παράδειγμα την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ή να είναι το κράτος έμπορος ή βιομήχανος. Αυτό όμως είναι διαφορετικό . Και είναι διαφορετικό για παράδειγμα, η ΕΒΖ να μην αποκρατικοποιείται για να την πάρει μια ξένη εταιρεία που θα την δουλέψει με αποτέλεσμα να παράγει προϊόν, να δουλεύουν νέοι αγρότες παραγωγοί, να δίνουν τα τεύτλα και η Ελλάδα να παράγει έχοντας εργαζόμενους , αλλά την πουλάνε στον εισαγωγέα ζάχαρης που θέλει να πάρει την ποσόστωση της Ελλάδος προκειμένου να την κλείσει.

Και δημόσιος πλούτος είναι ακόμα εκείνα που πάντα πάει να ελέγξει το ΔΝΤ όπου μπαίνει. Το είδαμε στο Εκουαδόρ, το είδαμε στην Αργεντινή, το είδαμε στην Τουρκία, το είδαμε στη Ρωσία την εποχή του Γιέλτσιν , πάει να ελέγξει την ενέργεια, πάει να ελέγξει τη ΔΕΗ. Θα μπορούσε να πει κανείς «καλά στη ΔΕΗ γιατί πρέπει να είναι επιχειρηματίας το κράτος;» Θα σας πω ένα απλό νούμερο, αν δείτε τη σημερινή τιμή της μετοχής της ΔΕΗ και πολλαπλασιάσετε τον αριθμό των μετοχών θα δείτε ότι η κεφαλαιοποίηση της ΔΕΗ είναι 1,7 δις ευρώ. Η τιμή πωλήσεων είναι 433 εκατ. ευρώ.

Ξέρετε πόσος είναι ο ορυκτός πλούτος καταγεγραμμένος στα βιβλία της ΔΕΗ μόνο από το λιγνίτη που κατέχει; 250 δις ευρώ ,μόνο από τα κοιτάσματα της Δυτικής Μακεδονίας και στη Μεγαλόπολη. Πάει λοιπόν να παραδώσει τη δημόσια περιουσία και μαζί με την δημόσια περιουσία βασικός στόχος είναι ο ορυκτός πλούτος.

Είμαστε στην εποχή της κατάρας του «μαύρου χρυσού». Η Ελλάδα αποτέλεσε στόχο για τους διεθνείς κερδοσκόπους διότι η Ελλάδα πια αποδεικνύεται ότι έχει πετρέλαιο. Τώρα πια δεν μιλάνε με υποθέσεις. Τώρα πια η Deutsche Bank που αμφισβητούσε αν υπάρχουν κοιτάσματα, μιλά για 300 δις ευρώ μόνο για το φυσικό αέριο νότια της Κρήτης.

Προχθές τελείωσαν οι σεισμικές έρευνες που έκανε το Νορβηγικό πλοίο στο Ιόνιο. Τα αποτελέσματα θα τα είδατε στο διαδίκτυο. Αυτά που φημολογούνται δεν είναι ούτε καν στο 20% αυτών που πραγματικά υπάρχουν. Αναβλύζει το πετρέλαιο στα Γιάννενα και στη Ζάκυνθο. Και αυτό δείχνει ότι στόχος ουσιαστικά μέσα στο δημόσιο πλούτο είναι και ο ορυκτός πλούτος. Όχι για να το εκμεταλλευτούμε προς όφελος του ελληνικού λαού , αλλά προκειμένου να τον κατασχέσουν, προκειμένου να τον δημεύσουν. Προκειμένου να τον πάρουν ως εγγύηση να τον πάρουν και να μετατρέψουν τους Έλληνες σε εργάτες των 200 ευρώ.

Παράλληλα όμως με τον δημόσιο πλούτο που αποτελεί το στόχο, ένας άλλος στόχος είναι ο ιδιωτικός πλούτος. Είναι αυτό που έλεγαν οι παππούδες και οι γονείς μας το «κεραμίδι» στο σπίτι. Ένα «κεραμίδι» ήθελε να αποκτήσει ο έλληνας. Είχαμε ιδιοκτησία, είναι διαφορετικά τα ήθη και τα έθιμα στην Ελλάδα στην Κύπρο, ή στην Αγγλία. Αυτό το «κεραμίδι» πια, κατάσχεται.

Η βαριά φορολογία που έχει μπει στην ακίνητη περιουσία και περιλαμβάνει και τα κτίρια και τα σπίτια , την πρώτη κατοικία αλλά περιλαμβάνει και τα χωράφια , δείχνει ότι κανείς πια έλληνας και ελληνίδα δεν θα μπορεί σε δυο τρία χρόνια με αυτούς τους ρυθμούς να μπορεί να πληρώσει με αυτή τη βαριά φορολογία με αποτέλεσμα να κατασχεθεί η ιδιωτική περιουσία και οι περισσότεροι έλληνες να γίνουν ουσιαστικά ενοικιαστές στα σπίτια τα οποία κατέχουν ή τα οποία παρέλαβαν από τους γονείς τους. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με όλη την ιδιωτική περιουσία ακόμη και εκείνων που έχουν μικρές επιχειρήσεις.

Είναι πολύ σημαντικό να εξηγήσουμε και ιδίως σε αυτούς που ζείτε μαζί. Με τους ευρωπαίους συμμάχους μας, γιατί πολλοί έχουν παραπλανηθεί από την προπαγάνδα που λέει ότι οι έλληνες είναι όλοι κλέφτες, είναι όλοι απατεώνες, ότι δεν δουλεύουν και να έχουμε γίνει ανέκδοτο στην Ευρώπη.

Να τους πούμε ποια είναι η αλήθεια. Οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο. Οι έλληνες παράγουν αλλά πώς θέλετε ο έλληνας μικρομεσαίος επιχειρηματίας να επιβιώσει όταν ο φόρος στην προσωπική του περιουσία είναι 45%, όταν πληρώνει ΦΠΑ 23% και έχει να αντιμετωπίσει δίπλα τον Τούρκο, το Βούλγαρο, τον Αλβανό, τον Σκοπιανό που πληρώνουν 10% φορολογία;

Για αυτό έχουν φύγει όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και έχουν πάει εκεί. Δεν είναι δυνατό πλέον να ζήσει η μικρομεσαία επιχείρηση με τα χαράτσια τα οποία επιβάλλονται. Αποτέλεσμα; 700.000 επιχειρήσεις κλείνουν. Τον προηγούμενο μήνα 3.000 επιχειρήσεις πήγαν στη Βουλγαρία. Αυτό σημαίνει ανεργία, αυτό σημαίνει το άλλο νούμερο που είναι πιο σημαντικό: 1.850.000 άνεργοι στη χώρα μας. 1.850.000 οικογένειες ανέργων στη χώρα μας. Με βαριά φορολογία ,με χαράτσια στην ιδιωτική περιουσία πλήττεται η επιχειρηματικότητα, υπάρχει ύφεση, υπάρχει ανεργία και ο φαύλος αυτός κύκλος οδηγεί στο σπιράλ του θανάτου. Αυτό που έλεγε ο ίδιος ο πρωθυπουργός .

Είναι λόγια που είπε ο ίδιος ο Σαμαράς στη Βουλή, πριν κάνει την κωλοτούμπα και αποφασίσει να πάει μαζί με το μνημόνιο . Μπείτε στο διαδίκτυο και δείτε την ομιλία του στις 11 Φεβρουαρίου του 2011. Θα δείτε ότι εκείνος έλεγε ότι το μνημόνιο είναι το φάρμακο το όποιο σκοτώνει τον ασθενή. Ότι θα φέρει την ύφεση και η ύφεση θα οδηγήσει στο σπιράλ του θανάτου την ιδιωτική και τη δημόσια περιουσία. Και είμαστε ακόμη στη μέση. Η πολιτική αυτή είναι ακόμη στο 50%. Τι εννοώ;

Εννοώ ότι η εσωτερική υποτίμηση που έχει γίνει μέχρι τώρα έχει φτάσει στο 50% του στόχου της τρόικας. Έτσι το περιγράφουν μέσα στις δικές τους εκθέσεις, αν δείτε την έκθεση του κ. Τόμσεν, του εκπροσώπου του ΔΝΤ, θα δείτε ότι βάζει στόχο τον κατώτατο μισθό της Ελλάδος κάτω από τον κατώτατο μισθό της Πορτογαλίας. Πού είναι τα 400 ευρώ. Μας πάνε στα 350 ευρώ, ποιος μπορεί να ζήσει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα με 350 ευρώ το μήνα; Κανένας. Είναι αδύνατο να επιβιώσουμε. Θα φύγουν λοιπόν οι νέοι θα γίνουν μετανάστες, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα κλείσουν, οι εργαζόμενοι δεν θα μπορούν να τα βγάλουν πέρα, θα κατασχεθεί η ιδιωτική περιουσία, θα ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία και τελικά θα ξεσπάσει η κοινωνική έκρηξη.

Και όταν ξεσπάσει η κοινωνική έκρηξη, θα γίνουν αυτά που δεν πρέπει να κάνουμε. Αυτά λοιπόν είναι στο οικονομικό πεδίο. Κάναμε διαβουλεύσεις και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενώσεως και του Συμβουλίου της Ευρώπης αλλά και σε επίπεδο Διεθνών Σχέσεων. Είχαμε μια πάρα πολύ μεγάλη κουβέντα για το θέμα της πολιτικής που εμείς εκπροσωπούμε και τι γίνεται πολιτικά στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα αυτή την στιγμή βρίσκεται στην χειρότερη πολιτική φάση που είχε βρεθεί ποτέ στην ιστορία της. Η μεταπολίτευση τελείωσε .Αυτή την στιγμή συγκυβερνούν οι παλιοί αντίπαλοι, η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά. Χειροκροτούν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Παπανδρέου τον προφυλάσσουν να μην πάει φυλακή, αφού έχει κλέψει και έχει ληστέψει τον κόσμο. Οι άλλοι του ΠΑΣΟΚ χειροκροτούν την Νέα Δημοκρατία διότι προφυλλάσει τον Παπανδρέου, τον Παπακωνσταντίνου και τους υπόλοιπους απατεώνες, οι οποίοι παραποίησαν τα στοιχεία, έπαιξαν στα CDS, έπαιξαν εις βάρος του ελληνικού λαού, έχουν διαπράξει κακουργήματα. Και ο κ. Κουβέλης χειροκροτητής.

Τι άλλο έχει απομείνει; Έχει απομείνει μια αριστερά, η οποία δεν έχει δρόμο. Κακά τα ψέματα, ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή την στιγμή είναι ένα κόμμα το οποίο έχει μέσα ακραία στοιχεία, επικίνδυνα για τον τόπο. Καταρχήν στα εθνικά θέματα είναι άνθρωποι που μιλούν για την Θράκη και παίρνουν τις τουρκικές θέσεις, ανατρέπουν ακόμα και την Συνθήκη της Λωζάννης που μιλάει για θρησκευτική μειονότητα στην Θράκη, ενώ μιλάει για εθνική μειονότητα στην Ίμβρο και στην Τένεδο, στην Κωνσταντινούπολη και στα παράλια της Μικράς Ασίας.

Είναι κάποιοι οι οποίοι διαπραγματεύονται το θέμα της Μακεδονίας, το όνομα της Μακεδονίας που για εμάς είναι κάτι το πάρα πολύ σημαντικό. Μπορεί μερικοί να μην το καταλαβαίνουν. Είναι ένα κόμμα, το οποίο δεν έχει αποβάλλει εκείνους που ζητούν βαριά φορολογία στο εισόδημα. Διαφωνούμε σε πολλά με εκείνους, όμως έχουν και εκείνοι την άποψη της καταγγελίας του μνημονίου. Αυτή λοιπόν είναι η άλλη μεριά, η Αριστερά. Τι μένει; Το Κουμμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας που το ξέρουμε όλοι, δεν είναι ανάγκη να σας κάνω αναφορά αυτή την στιγμή.
Και μένει και μια καινούργια πληγή στην πατρίδα μας, άκρως επικίνδυνη, που λέγεται Χρυσή Αυγή. Σήμερα το Channel 4 της Αγγλίας και θέλω εκ μέρους της Ελλάδας να ζητήσω δημόσια συγνώμη ως Έλληνας, για αυτά που ακούστηκαν. Ακούστηκαν σε ρεπορτάζ του Channel 4 ότι θα κάνουν λέει τους μετανάστες σαπούνια και κηροπήγια. Είναι απίστευτα πράγματα. Να ζούμε στο 2013 και να αναβιώνουμε ναζιστικές απόψεις οι οποίες προσβάλλουν την χώρα της Δημοκρατίας.

Έχουμε λοιπόν ένα φαινόμενο νεοναζιστικό το οποίο δεν είναι απλό, το οποίο δεν είναι μικρό. Μην το βλέπουμε όλοι λέγοντας ότι θα ξεφουσκώσει. Είναι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό στην ελληνική πολιτική σκηνή. Είναι ένα τεράστιο ποσοστό, το οποίο απειλεί και την Δημοκρατία αλλά απειλεί βασικά την ύπαρξη της χώρας ως χώρα, διότι αυτά τα ακραία στοιχεία του νεοναζισμού και δεν αναφέρομαι στους πολίτες που ψηφίζουν, γιατί δεν είναι νεοναζιστές το 15% του Ελληνικού λαού ή το 10%, αλλά τα στελέχη αυτού του κόμματος.

Εάν έχουν μπει που κατά τη δική μας άποψη και θα σας αναλύσω γιατί έχουν μπει για να υπηρετήσουν την Τρόικα, εάν πάνε αύριο να βάλουν τον αναπτήρα στην χυμένη βενζίνη, από την φωτιά αυτή δεν θα γλιτώσει κανείς . Και η φωτιά αυτή είναι η διχόνοια αυτή που ζήσατε οι παλαιότεροι, που ζήσατε μέσα από την ιστορία οι νεότεροι. Αν πάει και σκίσει ένα κοράνι μπροστά από μια πακιστανική κοινότητα στην Ελλάδα θα βγούν τα καλάζνικοφ και θα πληρώσουν όλοι.

Αυτό λοιπόν το φαινόμενο το εξέθρεψαν μέσα από την Τρόικα. Όταν υπουργοποίησαν νεοναζιστές καθοδηγητές, όπως ο Βορίδης και ο Γεωργιάδης, γιατί αυτοί είναι καθοδηγητές της Χρυσής Αυγής. Ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς νομιμοποίησαν στα μάτια του ελληνικού λαού τον νεοναζισμό. Αυτοί τους δημιούργησαν για να δημιουργήσουν το κακό. Για να βάλουν από την άλλη μεριά το κακό. Να είναι ο «κακός» οι ναζιστές και ο «καλός» που είναι η Τρόικα και η συγκυβέρνηση.

Και εκεί γεννηθήκαμε εμείς. Εκεί που δεν το περίμεναν μαζευτήκαμε 200.000 Ελληνίδες και Έλληνες, όπου αποφασίσαμε να κάνουμε ένα νέο Κίνημα, τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Ένα κίνημα, το οποίο δεν έχει ούτε σπόνσορες ούτε δεσμεύσεις σε κανέναν επιχειρηματία, δεν έχει καμιά δέσμευση απέναντι σε κανένα ξένο κράτος με μυστική συμφωνία. Δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του 2012 και τους «έσπασε», τους χάλασε τη «σούπα» της μεταπολίτευσης.

Εμείς λοιπόν, από εδώ, από αυτή την ομάδα που είστε σήμερα εδώ, θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι αυτό που αντέξαμε και κάναμε τον πρώτο χρόνο και κόψαμε την Βασιλόπιτά μας, του χρόνου που θα ξανακόψουμε την βασιλόπιτα μας, να είμαστε εδώ ακόμα πιο πολλοί, να είμαστε πιο ανεξάρτητοι και να έχουμε κινητοποιήσει ακόμα περισσότερους Έλληνες.

Αυτά είναι λοιπόν τα δύο σημεία αναφοράς που θέλω να σας δώσω. Και θα είμαι πολύ σύντομος, γιατί θα πρέπει να μιλήσετε εσείς, σχετικά με την πολιτική και οικονομική κατάσταση του τόπου μας. Λύση; Ναι, υπάρχει λύση. Η λύση είναι πρώτα από όλα η αμφισβήτηση του παράνομου χρέους. Επιτροπή λογιστικού ελέγχου με διεθνώς αποδεκτά λογιστικά γραφεία, τα οποία έχουν κάνει λογιστικό έλεγχο σε κράτη. Ξεκαθάρισμα ως προς το ποιο κομμάτι του χρέους είναι το χρέος που είναι επαχθές και το οποίο πρέπει να διαγραφεί, γιατί αυτό που διέγραψαν είναι τα χρήματα των Ελλήνων. Τους Έλληνες ομολογιούχους, τα νοσοκομεία, τους γιατρούς, τους στρατιωτικούς, τους αστυνομικούς, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους συνταξιούχους και δεν κούρεψαν τους τοκογλύφους. Η διαγραφή λοιπόν του επονείδιστου και του επαχθούς χρέους, αυτό είναι το πρώτο βήμα το οποίο πρέπει να γίνει.

Το δεύτερο βήμα το οποίο εμείς προτείνουμε είναι η άμεση μείωση όλων των φόρων για να μπορεί να γίνει ανταγωνιστική η Ελλάδα, 10% έχει η Τουρκία, 8% η Ρουμανία και τα Σκόπια, ώστε να ξαναγυρίσουν όλες οι επιχειρήσεις πίσω, καταγγελία του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων, μονομερής καταγγελία, μετά τον λογιστικό έλεγχο και εν συνεχεία τιτλοποίηση των μελλοντικών εσόδων από τον ορυκτό πλούτο της χώρας, προς όφελος όμως της χώρας, με διεθνείς συμφωνίες.

Ήδη έχει γίνει μια εξαιρετική δουλειά, μπορείτε να τη δείτε στο site των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και τώρα γίνεται από το αμερικανικό UCLA για το πώς δηλαδή μπορούμε να πάρουμε χρήματα από τα μελλοντικά έσοδα από το πετρέλαιο και από το φυσικό αέριο, να αποπληρώσουμε αυτά που πράγματι χρωστάμε, με τον τρόπο που εμείς μπορούμε, έχοντας πάρει όμως πίσω την εθνική κυριαρχία και την ασυλία της χώρας και εν συνεχεία αφού καθαρίσουμε τον δημόσιο τομέα από την πλήρη διαφθορά του, αφού φυλακιστούν αυτοί, οι οποίοι ήταν επίορκοι και λήστεψαν την πατρίδα μας, αφού δημευτούν οι περιουσίες τους προχωράμε στα αναπτυξιακά μέτρα με χαμηλούς φόρους, με ανάπτυξη της ναυτιλίας, με τη δημιουργία ελεύθερης οικονομικής ζώνης από τον Πειραιά, από εκεί που βρίσκεται το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, μέχρι την ψαραγορά.

Ο Ευθύμιος Μητρόπουλος, ο γενικός γραμματέας του ΙΜΟ, που είχα την τύχη να είμαστε μαζί όταν εγώ ήμουν υπουργός και εκείνος ήταν γενικός γραμματέας του ΙΜΟ, Γαλαξιδιώτης και εκείνος, είχε κάνει αυτή την πρόταση την οποία έφεραν προς ψήφιση, δηλαδή τι, όλες οι ναυτιλιακές εργασίες που γίνονται, να γίνονται από την Ελλάδα, η διαχείριση των πληρωμάτων, οι ναυλώσεις, οι ασφάλειες να περνούν από την πατρίδα μας. Μόνο αυτό το ναυτιλιακό σχέδιο αρκεί, για έναν χρόνο, για να πάρει η Ελλάδα μπρος.

Και εν συνεχεία επενδύσεις, εργοστάσια, τα οποία θέλουν να εγκατασταθούν στην χώρα μας να έρθουν όχι σε Ειδικές Οικονομικές Ζώνες που παραδίδεται η Θράκη, αλλά ουσιαστικά σε ζώνες που θα έχουν χαμηλή φορολόγηση με την προϋπόθεση ότι θα εργάζονται μόνο Έλληνες εργαζόμενοι. Ρύθμιση όλων των δανείων, με κούρεμα των καταναλωτικών και στεγαστικών δανείων των Ελλήνων, ώστε να αναπνεύσουν, μεγάλες δόσεις για όλες τις επιχειρήσεις, ώστε να βγουν από τον «Τειρεσία», να πάρουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και ισχυρές διεθνείς σχέσεις.

Και δεν είναι ανάγκη να βλέπουμε τη Γερμανία, μας έχουν αποκλείσει από όλες τις χώρες πλην της Γερμανίας. μέσα από τα μνημόνια.. Οι ΗΠΑ που είναι σύμμαχός μας, μπορούν να έρθουν σε συνεργασία με την Ελλάδα και να προχωρήσουμε στην εκμετάλλευση του φυσικού μας πλούτου. Η Ρωσία, ομόδοξη χώρα, μπορεί να βοηθήσει και να μπει και εκείνη δίνοντας και αντισταθμιστικά, στρατηγικά ωφελήματα στο Αιγαίο Γιατί αν υπάρχουν αμερικανικές, ρωσικές, γαλλικές, αγγλικές εταιρείες έτσι όπως προστατεύουν την Κύπρο από την Τουρκία το ίδιο θα προστατεύουν και εμάς.

Ένα πρόγραμμα, το οποίο υπάρχει στο διαδίκτυο και θα αναδιαμορφωθεί με τις πρωτοβουλίες μας. Ταυτόχρονα είναι απαραίτητη και η κινητοποίηση της Ομογένειας Κινητοποίηση της Ομογένειας δεν γίνεται εάν δεν δοθεί ψήφος στους ομογενείς. Ψήφος λοιπόν σε όλους τους ομογενείς όπως προβλέπει το Σύνταγμα. Το άρθρο 108 του Συντάγματος είναι συγκεκριμένο και αναφέρει ότι «το κράτος μεριμνά για τη ζωή του Απόδημου Ελληνισμού και για τη διατήρηση των δεσμών του με τη μητέρα πατρίδα. Επίσης μεριμνά για την παιδεία, για την κοινωνική και πνευματική προαγωγή των Ελλήνων που εργάζονται έξω από την Επικράτεια».

Και έρχεται το άρθρο 51 του Συντάγματος και αναφέρει πως θα ψηφίσουν. Είναι πολύ απλό, εμείς έχουμε καταθέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση, μπορείτε να τη δείτε στο site μας, σύμφωνα με την οποία πριν πάμε στη διαδικασία να γίνουν διάφορες επικράτειες, δηλαδή να πεις ότι θα εκλέξεις κάποιους βουλευτές από την Ευρώπη, κάποιους από την Ασία, από την Αμερική και την Αυστραλία εμείς προτείνουμε από τους βουλευτές που υπάρχουν ήδη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, από τους 15 βουλευτές οι έξι βουλευτές να είναι βουλευτές της Ομογένειας, που θα εκλέγονται δηλαδή από την Ομογένεια, που θα τους επιλέγει η Ομογένεια και θα εκπροσωπούν την Ομογένεια μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Το ίδιο, αντίστοιχα και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Δεν είναι δυνατόν να αφαιρείς από τον Έλληνα ομογενή τη δυνατότητα να εκπροσωπείται στο ελληνικό αλλά και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αυτόν λοιπόν το νόμο θέλω να τον δείτε, να κάνετε τις προτάσεις σας και πιστεύω ότι πολύ σύντομα μπορούμε να τον κάνουμε πράξη. Αφού εγγραφεί στην Ελλάδα ο καθένας στο δημοτολόγιό του, θα ανοίξουμε ειδικά δημοτολόγια σε κάθε πρεσβεία, σε κάθε προξενείο και από εκεί και πέρα μπορούν να γίνουν εκλογικοί κατάλογοι και να υπάρχει και να υπάρχει και ηλεκτρονική ψήφος, η οποία πλέον ελέγχεται απόλυτα μέσω του email με ειδικό κωδικό, το οποίο θα παίρνει ο ομογενής από την πρεσβεία και με επιστολική ψήφο, που είναι ήδη αποδεκτά και τα δύο από το Σύνταγμα.

Αυτά ήθελα να πω για την ψήφο της Ομογένειας και θα ήθελα να ακούσουμε και τις δικές σας προτάσεις. Κλείνω όμως με ένα άλλο ζήτημα πιο σημαντικό. Έχει γίνει πολύ μεγάλη συζήτηση για το ποιοι μπορούν να πάρουν κομμάτια από την ελληνική γη. Τι προτείναμε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ από την πρώτη στιγμή, προτείναμε ομόλογα της ελληνικής Ομογένειας, τα οποία να μην είναι μεταβιβάσιμα σε ξένους το γένος. Δεν μπορεί να πωληθεί ελληνικό νησί είναι ξεκάθαρα τα πράγματα, είναι αδύνατον. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να πωληθεί ένα ελληνικό νησί, γιατί όταν ένα ελληνικό νησί ερημώσει αυτό σημαίνει ότι χάνει την υφαλοκρηπίδα του, σημαίνει ότι δημιουργούνται διεθνή ύδατα. Η Τουρκία θα μπορεί να έρθει να αγοράσει τα ελληνικά νησιά, να αποκλειστεί η υφαλοκρηπίδα και να έχουν ελεύθερο πέρασμα απ' όπου θέλουν.

Τι λέμε λοιπόν: Ομόλογα γης, τα οποία θα μπορούν να αγοράζουν μόνο Έλληνες ομογενείς με την προϋπόθεση ότι θα συνεχίσουν να έχουν οικονομική ζωή. Γιατί ήρθαν πολλοί ομογενείς, ιδίως από την Αμερική και την Αυστραλία επένδυσαν στην Ελλάδα και το αποτέλεσμα ήταν ότι τους λήστεψαν. Βγήκαν όλοι οι μάγκες οι συγχωριανοί, ο ένας του έφαγε το σπίτι, ο άλλος του έφαγε την επιχείρηση, ο άλλος τον άφησε ένα χρόνο να του διαχειριστεί την επιχείρηση και δεν έμεινε τίποτα όρθιο.
Ομόλογα γης λοιπόν τα οποία θα μπορούν να φέρουν πλούτο.

Τα συγκεκριμένα χρήματα να επενδυθούν στην ελληνική περιφέρεια και αυτό σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της αγροτικής γης που αυτή την στιγμή που δεν υπάρχει τίποτα να βοηθήσει στην επιβίωση του έθνους. Δεν είναι τα πράγματα έτσι όπως θέλουν να τα δείχνουν, ζούμε στο «δόγμα του «σοκ», ζούμε στη νέα τάξη πραγμάτων, αλλά θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι και οι λύσεις μπορούν να εφαρμοστούν αρκεί να αποκτήσουμε πρώτα από όλα το κυρίαρχο αγαθό που είναι η ελευθερία μας. Σας ευχαριστώ πολύ. Ο λόγος σε σας».