ΓΙΩΡΓΟΣ E. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ

Χρυσή Αυγή: «Εγέρθητι» να δούμε ποια είσαι!

Χρυσή Αυγή: «Εγέρθητι» να δούμε ποια είσαι!

Αν την ξέρατε αυτή τη Χρυσή Αυγή, θα την ψηφίζατε;

Στη δημοσιογραφία έχω ακολουθήσει, 20 χρόνια τώρα, ένα χρυσό κανόνα: δίνω το λόγο σε οποιονδήποτε θεωρώ ότι έχει να πει κάτι το οποίο κρίνω ως ενδιαφέρον για τους αναγνώστες μου.

Και, βέβαια, το τι έχω ακούσει γι’ αυτό μου τον κανόνα δε λέγεται: γιατί δίνεις το λόγο σε δολοφόνους, σε αποβράσματα, σε δεξιούς, σε αριστερούς και δε συμμαζεύεται. Γενικά, ο καθένας φωνάζει όποτε δεν του αρέσει προσωπικά ο εκάστοτε συνεντευξιαζόμενος.

Δείτε, όμως, την περίπτωση της Χρυσής Αυγής. Κέρδισε κρυπτόμενη. Και, από την πλευρά της, καλά έκανε. Ακολούθησε την πιο έξυπνη προεκλογική τακτική που θα μπορούσε να ακολουθήσει. Απέφυγε να εμφανιστεί, για να μη δείξει σε κανέναν τι πραγματικά είναι. Με τον τρόπο αυτό, καλλιέργησε μια χαρά το μύθο της. Ουσιαστικά, άφησε τον καθένα –πάνω στο θυμό του- να φαντάζεται ότι η Χρυσή Αυτή είναι και κάτι διαφορετικό. Ο καθένας από τους ψηφοφόρους της την έπλαθε στο μυαλό του ως αυτό που ο ίδιος ήθελε να ψηφίσει.

Στο πλαίσιο αυτό, η Χρυσή Αυγή εκμεταλλεύθηκε κάτι ακόμα που λειτούργησε απολύτως υπέρ της. Αυτό που σας έλεγα στην αρχή: Το φόβο των media να προβάλλουν τη Χρυσή Αυγή και τους εκπροσώπους της. Γιατί, στη φοβική μας κοινωνία, όποιος δημοσιογράφος τολμούσε να δώσει το λόγο σε Χρυσαυγίτη, τολμούσε να κάνει μια συνέντευξη μαζί του γινόταν αμέσως στόχος από την μια ψευτο-αριστερίστικη μανία (του φρέντο καπουτσίνο, όπως τη λέω εγώ): ήταν ακροδεξιός, φασίστας και ό,τι άλλο μπορείτε -και καμιά φορά δεν μπορείτε- να φανταστείτε. Αυτοί που κουνούσαν το δάχτυλο θεωρούσαν ότι, δίνοντας το λόγο στον Χρυσαυγίτη τον προβάλλεις, τον βοηθάς να κερδίσει ψήφους. Και, βέβαια, δεν είχαν το μυαλό να σκεφτούν ότι μπορεί να συμβαίνει και ακριβώς το αντίθετο…

Ετσι φτάσαμε στο μέγιστο παράδοξο: δεν ξέραμε σχεδόν τίποτα για ένα κόμμα που, όμως, νομίμως κατέβαινε στις εκλογές και διεκδικούσε την ψήφο του ελληνικού λαού. Δε θα ήταν πολύ καλύτερα, αν είχαμε βγάλει τις παρωπίδες του φρέντο καπουτσίνο, αν είχαμε δώσει άφοβα το λόγο στη Χρυσή Αυγή, να μας πει ποια είναι, να μάθουμε τι πραγματικά πρεσβεύει; Για να μάθουμε τι πραγματικά είναι, βρε αδερφέ… Στην τελική, να την ψηφίσουν όσοι θέλουν να την ψηφίσουν, αλλά να ξέρουν τι ψηφίζουν.

Και είμαι βέβαιος ότι, τότε, δε θα ήταν οι ψήφοι τόσες πολλές. Ούτε και θα είναι στις επόμενες εκλογές. Μετά το αυτό-ξεμπρόστιασμα του «εγέρθητι».

Γιώργος Ε. Χριστοφορίδης

like3

Κάνε στη σελίδα του blog στο facebook!

follow2

Κάνε στη σελίδα του blog στο twitter!

gchristof-yahoo1
  • Αν θέλεις να λαμβάνεις ενημέρωση για κάθε νέο δημοσίευμα του blog επικοινώνησε με το