ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Προσοχή! Επιστήμονας προειδοποιεί για τη νέα επικίνδυνη τάση του TikTok

Deep Fried Water

Το επικίνδυνο challenge που έχει γίνει trend στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης

Ένας επιστήμονας προειδοποιεί για τη νέα ασυνήθιστη «μόδα» στο TikTok που λέγεται «Deep Fried Water» και ουσιαστικά κάποιοι τηγανίζουν νερό σε καυτό λάδι.

Προτού συνεχίσουμε, είναι απαραίτητο να αναφέρουμε πως δεν πρέπει κανείς να το δοκιμάσει κανείς σπίτι του.

Ένας από τους λόγους που δεν πρέπει κανείς να συνδυάσει το νερό με ζεστό λάδι, πέρα από τους κινδύνους που κρύβει, είναι πως πρόκειται για κάτι εντελώς άσκοπο και μάλιστα αυτό το… challenge έγινε trend στο TikTok.

Ουσιαστικά το αποτέλεσμα είναι το νερό να έχει λίγη γεύση και λιγότερη θρεπτική αξία. Τι κάνουν οι χρήστες σε αυτή τη νέα «μόδα»; Συνδυάζουν το νερό με αλγινικό ασβέστιο ώστε να δημιουργήσουν μία «μπάλα» νερού.

Deep Fried Water - TikTok
TikTok/@trendychef_

Στη συνέχεια την επικαλύπτουν με αυγό και τριμμένη φρυγανιά και στο τέλος την τηγανίζουν σε καυτό λάδι. Στην περίπτωση όμως που σπάσει η μεμβράνη που έχει δημιουργηθεί στη μπάλα και το αλγινικό ασβέστιο εισχωρήσει στο καυτό λάδι, τότε τα πράγματα μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνα.

Ο Dr Christopher Cramer, συνεργάτης της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας, δήλωσε ότι η αυτή η τάση είναι μία επικίνδυνη τρέλα. Μιλώντας στο «MailOnline» ο Dr. Crame ανέφερε:

«Σας παρακαλώ μην το κάνετε αυτό. Η μπάλα τηγανίζεται σε λάδι που έχει θερμοκρασία 200 βαθμούς Κελσίου ή και ακόμα πιο πολύ. Το περιεχόμενο αποκτά γρήγορα κρούστα ενώ η θερμοκρασία πηγαίνει στο εσωτερικό σε ένα πιο δροσερό ‘’περιβάλλον’’, αυξάνοντας τη θερμοκρασία του πιο αργά».

DEEP-FRIED-WATER - TIKTOK
TikTok/@trendychef_

Έτσι το κύριο ζήτημα που προκύπτει από αυτή την ανόητη «μόδα» είναι πως το τηγανιτό λάδι είναι πολύ πιο ζεστό από το σημείο βρασμού του νερού.

«Το νερό βράζει στους 100 βαθμούς Κελσίου. Όταν αυτό συμβεί ο όγκος του θα αυξηθεί κατά 1.500 φορές! Έτσι η κρούστα που θα έχει δημιουργηθεί μπορεί να σπάει και να γίνει μια ‘’έκρηξη’’ στην κουζίνα, με το νερό να πηγαίνει παντού, κάτι που μπορεί να είναι άκρως επικίνδυνο», ανέφερε ο Dr. Cramer.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πρωτομαγιά 2021: Μεταφέρεται ο εορτασμός της - Δείτε πότε