ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ξεσπούν οι συγγενείς της Σούζαν Ίτον: «Λέει ψέματα ο φονιάς» - Έρχονται Ελλάδα για τη δίκη

Ξεσπούν οι συγγενείς της Σούζαν Ίτον: «Λέει ψέματα ο φονιάς» - Έρχονται Ελλάδα για τη δίκη
Facebook

Στην αντεπίθεση περνά η πλευρά της οικογένειας της βιολόγου Σούζαν Ιτον, για τον ισχυρισμό του καθ' ομολογίαν δολοφόνου της ότι ουδέποτε βίασε την άτυχη Αμερικανίδα, καθώς δεν βρέθηκε γενετικό του υλικό μετά την εξέταση DΝΑ που πραγματοποιήθηκε.

Η αλλαγή στάσης του 27χρονου Γιάννη Παρασκάκη ή «σαολίν» προκάλεσε αγανάκτηση στην οικογένεια του θύματος που ζει στις ΗΠΑ και ενημερώνεται συνεχώς για όλες τις εξελίξεις στην υπόθεση, προσπαθώντας παράλληλα να επουλώσει τις πληγές που τους προκάλεσε η αποτρόπαια δολοφονία της Σούζαν.

Τα τελευταία 24ωρα το περιβάλλον του δράστη στην Κρήτη διέδωσε την πληροφορία ότι ο 27χρονος, που έχει μεταφερθεί στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, αρνείται ότι διέπραξε τον βιασμό, ενώ και ο δικηγόρος του, κ. Παντελής Ζέλιος, επιβεβαίωσε στη Real News ότι του ανέφερε πως «ουδέποτε διέπραξα τον βιασμό της Αμερικανίδας. Τώρα δεν μπορώ να πω περισσότερα, αλλά θα το κάνω άλλη στιγμή».

Τα λεγόμενα του δράστη προκάλεσαν την αντίδραση της δικηγόρου της οικογένειας της Αμερικανίδας κ. Βάσως Πανταζή, που ανέφερε στην «Real News»: «Λέει ψέματα, περιγράφει όλα όσα διέπραξε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες. Ο κατηγορούμενος δεν έχει υποβάλει αίτημα να ανακαλέσει προηγούμενη απολογία του, ούτε έχει υπάρξει συμπληρωματική απολογία ανάκλησης».

Όσον αφορά την εκδοχή ότι αρνείται τον βιασμό, πιθανόν διότι δεν βρέθηκε γενετικό του υλικό στη άτυχη Αμερικανίδα, η κ. Πανταζή διευκρίνισε ότι «ουδόλως υπάρχει ιατροδικαστική έκθεση που να λέει ότι το θύμα έχει βιαστεί. Το θύμα φέρει κακώσεις συμβατές με βιασμό και αυτό που γράφει ο ιατροδικαστής -και ορθώς το διατυπώνει- είναι ότι δεν μπορεί να κάνει ταυτοποίηση DΝΑ του δράστη λόγω σήψης του θύματος».

Το χρονικό της δολοφονίας της βιολόγου

Η δολοφονία της Σούζαν Ίτον τον περασμένο Ιούλιο είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, καθώς η γυναίκα βρέθηκε νεκρή μετά από έξι ημέρες από τη μυστηριώδη εξαφάνισή της σε ένα υπόγειο τούνελ που χρησιμοποιούσαν τα γερμανικά στρατεύματα Κατοχής στην περιοχή Κολυμπάρι του Μάλεμε.

Για το φόνο της Σούζαν Ίτον συνελήφθη ο 27χρονος Γιάννης Παρασκάκης που ομολόγησε στην ανακρίτρια την άγρια δολοφονία και τον βιασμό της 60χρονης βιολόγου. «Εκείνη την ημέρα έψαχνα να βρω μια γυναίκα για να κάνω σεξ. Όταν είδα την Αμερικανίδα, τη χτύπησα με το αυτοκίνητο και πέρασα από πάνω της. Άρχισε να ουρλιάζει και ήταν μέσα στα αίματα. Την έβαλα στο πορτμπαγκάζ και τη μετέφερα στο γερμανικό καταφύγιο, όπου τη βίασα πολλές φορές. Μετά την πέταξα από μία τρύπα στο κενό», ομολόγησε τόσο στους αστυνομικούς όσο και στην ανακρίτρια ο 27χρονος, που είναι γιος ιερέα και πατέρας δύο παιδιών.

Στη συνέχεια ο δράστης σκέπασε την είσοδο του τούνελ με μια παλέτα, ενώ καθάρισε με χλωρίνη το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του για να εξαφανίσει τα ίχνη της αποτρόπαιος πράξης του.

«Έχουμε μια προανακριτική και ανακριτική απολογία με τόσες λεπτομέρειες από τον δράστη, με συγκεκριμένα γεγονότα, με τόσες χρονικές αναλύσεις για το πού έκανε και τι, ώστε τα στοιχεία είναι καταπέλτης. Κανένα δικαστήριο στον κόσμο δεν θα μπορούσε να δεχθεί ότι αυτές οι απολογίες δεν είναι προϊόν αυθόρμητης τοποθέτησης του δράστη; Δεν θα μπορούσε κανείς άλλος να γνωρίζει τόσες λεπτομέρειες, παρά μόνο αυτός που τις διέπραξε», επισημαίνει η κ. Πανταζή.

Πηγή: Εφημερίδα "Real news"

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Εφάπαξ: Μπαίνουν τα χρήματα - Ποιοι θα πάρουν έως και 25.000 ευρώ

Αποφεύχθηκε αεροπορική τραγωδία - Πώς τους έσωσε η παρατηρητικότητα της αεροσυνοδού (pics)