ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αντικαταστάθηκε ο εποπτεύων της Εισαγγελίας Καταπολέμησης της Διαφθοράς

Αντικαταστάθηκε ο εποπτεύων της Εισαγγελίας Καταπολέμησης της Διαφθοράς

Νέος εποπτεύων της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, η οποία αυτή την περίοδο χειρίζεται σοβαρότατες υποθέσεις (Novartis, KEΕΛΠΝΟ και άλλες), ανέλαβε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Μπρακουμάτσος μετά την αντικατάσταση του συναδέλφου του Ιωάννη Αγγελή από την Εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Ο Ιωάννης Αγγελής είχε αναλάβει καθήκοντα πριν από τρεις μήνες, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες αντικαταστάθηκε από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου μετά από αναφορά που υπέβαλε ο ίδιος και στην οποία ζητούσε την αντικατάστασή του.

Η αναφορά Αγγελή διέψευδε το δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», σύμφωνα με το οποίο σε συνάντηση στη Βιέννη μεταξύ των εισαγγελέων Διαφθοράς, στην οποία συμμετείχε ως εποπτεύων των ερευνών για τη Novartis, δόθηκαν στοιχεία για πρώην υπουργό από Αμερικανούς αλλά οι Έλληνες εισαγγελείς αρνήθηκαν να τα παραλάβουν με το επιχείρημα ότι ήταν προϊόντα υποκλοπής.

Το γεγονός αυτό έχει διαψεύσει και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ενώ η εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέβαλε κάθε προσπάθεια να παραμείνει στη θέση του ο κ. Αγγελής χωρίς ωστόσο να καταφέρει να τον μεταπείσει.

Διαβάστε επίσης: Καιρός: Καταιγίδες, χιόνια και σκόνη από την Αφρική-Πού και πότε θα «χτυπήσουν» τα έντονα φαινόμενα

Σχετικές ειδήσεις