ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Πάτρα: Τον Φεβρουάριο η συνέχεια της δίκης για τον θάνατο του 14χρόνου Πάνου Τζαβάρα

Πάτρα: Τον Φεβρουάριο η συνέχεια της δίκης για τον θάνατο του 14χρόνου Πάνου Τζαβάρα
photo: pixabay/αρχείο

Αναβίωσε η τραγωδία με τους πραγματογνώμονες να καταθέτουν...

Η ώρα των πραγματογνωμόνων ήρθε στη δίκη για τον θάνατο του 14χρονου Πάνου Τζαβάρα στις 2 Μάιου 2012 όταν επέστρεφε μαζί με τον 13χρονο αδελφό του από το σχολείο, με το ποδήλατο του και ένα μαύρο τζιπ τον παρέσυρε στο Ρίον της Πάτρας.

Ο 14χρoνος μετά από μάχη 17 ημερών άφησε την τελευταία του πνοή στην εντατική του νοσοκομείου του Ρίου.

Στη δίκη (19/1/2019) κατέθεσαν δύο πραγματογνώμονες που ορίστηκαν από τις αρχές αλλά και ο τεχνικός σύμβουλος του οδηγού, ο οποίος κατηγορείται για τον θάνατο του 14χρόνου Πάνου.

Σύμφωνα με τους δύο πρώτους πραγματογνώμονες το τζιπ βγήκε τουλάχιστον 20 πόντους από την πορεία του ενώ αποκλείουν να μην είχε αναπτύξει ταχύτητα.

Σύμφωνα με την έκθεση τους το ποδήλατο του 14χρονου χτύπησε από το κέντρο και προς τα αριστερά ενώ αναφορά γίνεται και στις ζημιές που είχε υποστεί από τη σύγκρουση ο προφυλακτήρας του αυτοκινήτου.

Από την άλλη ο τρίτος πραγματογνώμονας επισημαίνει στην έκθεση του ότι η μοιραία σύγκρουση έγινε στο ρεύμα που κινούνταν το αυτοκίνητο αφού ο 14χρονος βρέθηκε, σύμφωνα πάντα με την έκθεση του τρίτου εμπειρογνώμονα, 2-3 μέτρα έξω από το δικό του ρεύμα κάνοντας κάποιον ελιγμό.

Ανέφερε επίσης ότι το αυτοκίνητο είχε ταχύτητα 30-35 χλμ. ενώ το ποδήλατο 15-20 χλμ.

Ακόμα σύμφωνα με την κατάθεση του οι τροχοί του αυτοκινήτου δεν βγήκαν από το ρεύμα τους ενώ η οδηγός έκανε έναν αριστερό ελιγμό με αποτέλεσμα να χτυπήσει το όχημα που ακολουθούσε το ποδήλατο.

Πηγή: dikastiko.gr

Σχετικές ειδήσεις