ΕΘΝΙΚΑ

Γκιουλέρ: Πιθανή επίσκεψη Δένδια στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας

Γκιουλέρ: Πιθανή επίσκεψη Δένδια στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας

Εγκάρδια, χαλαρή και καλή χαρακτήρισε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Γιασάρ Γκιουλέρ, τη συνάντησή του με τον Νίκο Δένδια στο Βίλνιους

Την επιθυμία του να επισκεφτεί τις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, σύμφωνα με όσα είπε σε συνένετυξή του σήμερα Σάββατο (12/8) ο Τούρκος ομόλογός του Γιασάρ Γκιουλέρ, για την πρόσφατη συνάντησή τους στο Βίλνιους.

Όπως μεταφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο A Haber και την εφημερίδα Sabah, χαρακτήρισε εγκάρδια, χαλαρή και καλή τη συνάντησή του με τον Νίκο Δένδια στο Βίλνιους.

Συγκεκριμένα σημείωσε ότι «εισήλθαμε σε μια θετική περίοδο με την Ελλάδα μετά τις συναντήσεις του προέδρου μας. Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για τη συνέχισή της».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη βοήθεια της Ελλάδας στους σεισμούς αλλά και τις θετικές ενέργειες της Τουρκίας στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και τις πυρκαγιές.

«Ο Έλληνας ΥΕΘΑ έχει εκφράσει την επιθυμία του να επισκεφθεί τη σεισμόπληκτη περιοχή. Μπορούμε να επισκεφθούμε τη σεισμόπληκτη περιοχή μαζί του μετά τον Αύγουστο» δήλωσε.

Ανέφερε μάλιστα ότι στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης «οι δύο πλευρές είναι θετικές στην έναρξη κάποιων δραστηριοτήτων, όπως αθλητικές δραστηριότητες μεταξύ των Στρατιωτικών Σχολών. Μπορούμε να αρχίσουμε να το υλοποιούμε αυτό το 2024».