ΕΘΝΙΚΑ

Κάνουν σχέδια εκτόξευσης πυραύλων Tayfun στην Κρήτη οι Τούρκοι – «Οι Έλληνες μας απειλούν»

Κάνουν σχέδια εκτόξευσης πυραύλων Tayfun στην Κρήτη οι Τούρκοι – «Οι Έλληνες μας απειλούν»

«Αν εκτοξεύσουμε από την Κύπρο ή από τη Μούγλα θα πλήξουμε την Κρήτη. Φτάνει μέχρι και 1.000 χιλιόμετρα» λένε οι Τούρκοι αναλυτές

Ανησυχία και προβληματισμό φαίνεται ότι έχει προκαλέσει στην Τουρκία η απόκτηση των μαχητικών αεροσκαφών Rafale, αλλά και η επικείμενη απόκτηση F-35.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στο σημερινό πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας Μillyet αναγράφεται χαρακτηριστικά «Ντρίπλα το σχέδιο της Ελλάδας για τα F-35»

Ειδικότερα η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι «η Τουρκία σχεδιάζει να παραλάβει 40 Eurofighter δύο χρόνια πριν τα ελληνικά F-16 και θα σταματήσει το σχέδιο της αεροπορικής υπεροχής της Ελλάδας με Rafale και F-35».

«Αναλυτές εδώ λένε ότι η στροφή στα Eurofighter σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ελπίδες για τα F-16 (εκσυγχρονισμός παλαιών – και κυρίως απόκτηση νέων)» σχολίασε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία.

Στόχος η Ηπειρωτική Ελλάδα και η Κρήτη σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ. Όπως λένε αναλυτές στόχος της Τουρκίας είναι η Συρία και η Ελλάδα ενώ η πρώτη γραμμή άμυνας είναι στη Λιβύη και το Καραμπάχ.

Όπως ισχυρίζονται, η περιοχή Καραμπουρνάκι απέχει μόλις 154 χιλιόμετρα από την ηπειρωτική Ελλάδα. «Αν εκτοξεύσουμε από την Κύπρο ή από τη Μούγλα θα πλήξουμε την Κρήτη. Φτάνει μέχρι και 1.000 χιλιόμετρα» λένε οι Τούρκοι αναλυτές.