ΕΘΝΙΚΑ

Σκόπια: Στην Ελλάδα οι μειονότητες δεν υπάρχουν...

Σκόπια: Στην Ελλάδα οι μειονότητες δεν υπάρχουν...

«Μέχρι σήμερα έχουν σταλεί πολλές επιστολές σχετικά με τις ενέργειες των ελληνικών αρχών κατά της «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα αλλά δεν πήραν ποτέ απάντηση» γράφει Σκοπιανή εφημερίδα, με αφορμή το «σαμποτάζ» εκδήλωσης του κόμματος «Ουράνιο Τόξο» στην Ελλάδα.

Ο συντάκτης αναφέρεται στο γεγονός πως το εν λόγω κόμμα ενώ είχε κλείσει αίθουσα στην Θεσσαλονίκη για εκδήλωση, τελευταία στιγμή δεν την έδωσαν, ενώ κανένας άλλος χώρος δεν υπήρξε διαθέσιμος.

Το άρθρο συνεχίζει: «Η επιστολή αυτή αποτελεί μια προσπάθεια να περιγραφούν οι αδικίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι Σλάβοι στην Μακεδονία, στην Ελλάδα, από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είδαμε την αντιμετώπιση που είχαν ο Σλάβοι του ‘Ουράνιου Τόξου’ κατά τις πρόσφατες ευρωεκλογές. Έκπληκτοι είδαμε τα ψηφοδέλτια του «Ουράνιου Τόξου» πεταγμένα κυριολεκτικά στα σκουπίδια. Το κόμμα των Σλάβων στην Ελλάδα, το «Ουράνιο Τόξο» είχε μια άδικη μεταχείριση στη διάρκεια αυτών των εκλογών. Αλλά, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι κουφή και θα είναι έτσι».

Επιπλέον, προσθέτει: «Αρκετοί Σλάβοι στην Ελλάδα, επί πολύ καιρό, προσπαθούν να ανακτήσουν τα αρχικά επώνυμά τους που είναι σλαβικά. Με έγγραφα ζητούν την αλλαγή του ονόματός τους και επί χρόνια περιμένουν μια απάντηση από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ελλάδας. Αλλά δεν έχουν λάβει καμία. Είναι ντροπή που οι Σλάβοι στην Ελλάδα, να μην ονομάζονται Μακεδόνες και να μπορούν να διαβάζουν και να γράφουν στη μητρική (σλαβική των Σκοπίων) γλώσσα. Έτσι πολλοί έχουν προσθέσει τα ονόματά τους, μια ελληνική κατάληξη».

Ο συντάκτης αναφέρεται και σε συγκεκριμένα παραδείγματα:

«Όπως ο Γιοβάν Ποπόφ, έγινε Ιωάννης Παπαδόπουλος, ο Κρίστο Πάτσεφ, έγινε Χρήστος Πατσόπουλος. Η Ελλάδα είναι μια εθνικιστική χώρα, όπου οι μειονότητες δεν υπάρχουν, υπάρχουν μόνο Έλληνες παντού! Που είναι οι Μακεντόντσιτε- Σλάβοι, οι Τούρκοι, οι Ρομά, οι Αλβανοί, οι Πομάκοι, οι Εβραίοι;...

Διαβάστε επίσης

Σκόπια: «Απαγόρευσαν» συνέντευξη του «Ουράνιου Τόξου»