ΕΛΛΑΔΑ

LIVE BLOG: Ένταση και προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη την ώρα της ομιλίας Μητσοτάκη

ΔΕΘ Αστυνομία Επεισόδια
Οι διαδηλωτές έφτασαν έξω από τον Λευκό Πύργο
Newsbomb.gr / Ευδοκία Μύτιλη

ΔΕΘ 2021: Διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη, στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης.

Πλήθος διαδηλώσεων και συγκεντρώσεων στη Θεσσαλονίκη, στο περιθώριο της 85ης ΔΕΘ. Από το πρωί υπήρξαν διαμαρτυρίες και πορείες, οι οποίες κορυφώνονται το απόγευμα – σχεδόν την ίδια ώρα με την ομιλία του πρωθυπουργού στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Συγκεκριμένα, το πρωί στις 9:00 έγινε διαμαρτυρία στην είσοδο της ΔΕΘ στην πλατεία ΧΑΝΘ από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης. Στις 10:30 έγινε μοτοπορεία με έναρξη τη συμβολή των οδών Εγνατία και Αγίας Σοφίας, από την Επιτροπή Αγώνα Διανομέων.

Στις 17:00 είχε προγραμματιστεί κάλεσμα στον Λευκό Πύργο για διαμαρτυρία κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Μισή ώρα αργότερα, στο μνημείο Λαμπράκη ο ΣΥΡΙΖΑ προγραμμάτισε συγκέντρωση για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη ενώ στις 18:00 αναμενόταν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Άγαλμα Βενιζέλου, από ΕΔΟΘ και ΑΔΕΔΥ με συμμετοχή όλων των εργαζόμενων. Την ίδια ώρα, μέλη του ΠΑΜΕ αναμένονταν να συγκεντρωθούν στην πλατεία ΧΑΝΘ ενώ στην Καμάρα είχαν ανάλογη συγκέντρωση αντιεξουσιαστές.

Η Θεσσαλονίκη, λόγω της ΔΕΘ και όλων των παραπάνω, από το βράδυ της Παρασκευής (10.09) μοιάζει με «αστακό» καθώς πάνω από 6.000 αστυνομικοί είναι σε επιφυλακή, ενώ έχουν επιστρατευτεί όλα τα διαθέσιμα μέσα, drones, «Αύρες» και «Αίαντες» για να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα. Η κατάσταση από το μεσημέρι στην πόλη μύριζε… μπαρούτι, λόγω και των πολλών προγραμματισμένων διαδηλώσεων.

Η συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο, κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολίου, είχε μια μικρή ένταση λίγο μετά τις 18:30, ενώ λίγο πριν τις 19:00 οι διαδηλωτές έφτασαν μια ανάσα από τη ΔΕΘ και τον φραγμό της Αστυνομίας.

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό όσα γίνονται στη Θεσσαλονίκη