ΚΟΣΜΟΣ

Στις ΗΠΑ ο Ερντογάν - Πότε θα συναντηθεί με τον Τραμπ

Στις ΗΠΑ ο Ερντογάν - Πότε θα συναντηθεί με τον Τραμπ

Στις 13 Νοεμβρίου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη «σκιά» των ραγδαίων εξελίξεων στο Συριακό.

Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο Τραμπ μέσω Twitter γράφοντας μεταξύ άλλων ότι η Τουρκία είναι σημαντικός εμπορικός εταίρος των ΗΠΑ και ένα σημαντικό μέλος του ΝΑΤΟ.

Μέσω της ανάρτησης ο Τραμπ ευχαριστεί την Τουρκία για το γεγονός ότι βοήθησε τις ΗΠΑ να σώσουν πολλές ζωές στην επαρχία Ιντλίμπ, αλλά και για την παράδοση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον.

Το ραντεβού όρισε η αμερικανική πλευρά.

«Τόσοι πολλοί άνθρωποι ξεχνούν ότι η Τουρκία είναι ένας μεγάλος εμπορικός εταίρος των ΗΠΑ. Στην πραγματικότητα κατασκευάζουν τον σκελετό δομικού χάλυβα για το F-35. Επίσης, με βοήθησε να σώσω πολλές ζωές στην επαρχία Idlib και να επιστρέψει, κατόπιν αιτήματός μου, ο πάστορας Μπράνσον, ο οποίος είχε πολλά χρόνια στη φυλακή ακόμα. Επίσης, θυμηθείτε και είναι σημαντικό, ότι η Τουρκία είναι ένα σημαντικό μέλος στο ΝΑΤΟ. Ο Ερντογάν έρχεται στις ΗΠΑ ως φιλoξενούμενός μου στις 13 Νοεμβρίου», έγραψε στο Τwitter ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ πρόσθεσε στο tweet του το hashtag «ατελείωτοι πόλεμοι».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις για τη Συρία

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αναδρομικά: Απόλυτη ανατροπή και… παράθυρο για επιστροφή των Δώρων

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Αυτές τις περιοχές θα «σαρώσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες