ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Σχολεία: Το σχέδιο για Γ' Λυκείου και Πανελλαδικές -Βέβαιη η παράταση του σχολικού έτους

Κορονοϊός - Σχολεία: Το σχέδιο για Γ' Λυκείου και Πανελλαδικές -Βέβαιη η παράταση του σχολικού έτους
INTIME NEWS

Κορονοϊός - Όλες οι Ειδήσεις: Η επιχείρηση να επιστρέψει η Ελλάδα στους κανονικούς της ρυθμούς θα αρχίσει -όπως όλα δείχνουν- στις 4 Μαΐου με το σταδιακό άνοιγμα επαγγελματικών δραστηριοτήτων.

Την ίδια ώρα ωστόσο και όσο γίνεται γνωστό το σχέδιο που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του την Τρίτη, οι λοιμωξιολόγοι φαίνεται πως διατυπώνουν διαφορετικές απόψεις για το άνοιγμα των σχολείων.

Προηγήθηκαν το σαββατοκύριακο αλλεπάλληλες συσκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους στενούς συνεργάτες του, τους υπουργούς Υγείας και Παιδείας και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Σε αυτές εξετάστηκαν όλα τα σενάρια για τις πιθανές ημερομηνίες και τα μέτρα επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων και διαμορφώθηκε η τελική κυβερνητική θέση.

Πάντως η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη για το σταδιακό άνοιγμά τους, με ημερομηνία πρώτου κουδουνιού για την Γ’ Λυκείου την 11η Μαϊου. Οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και τα Γυμνάσια προβλέπεται να ανοίξουν, αν όλα εξελιχθούν ομαλά, σε μία ή δύο εβδομάδες από την 11η Μαϊου, ενώ για τις τάξεις του Δημοτικού, αν ανοίξουν, θα είναι μια εβδομάδα μετά.

Πολύ πιθανή είχε χαρακτηρίσει χθες την παράταση της σχολικής χρονιάς, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN, η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι «είναι αυτή τη στιγμή το επικρατέστερο σενάριο» διευκρινίζοντας, παράλληλα, ότι «δεν θα φτάσει πέραν του τέλους Ιουνίου». Επιπλέον, η υπουργός Παιδείας είπε ότι πιθανότατα θα υπάρξει έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς νωρίτερα αλλά όχι για όλες τις βαθμίδες.

Τι θα γίνει με τις Πανελλαδικές

Όσον αφορά τις πανελλαδικές εξετάσεις, αν και ακόμα δεν έχει ορισθεί συγκεκριμένη ημερομηνία, το υπουργείο Παιδείας έχει θέσει στη δημοσιότητα ένα σχετικό προσχέδιο και οι τελικές ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες μέρες.

Η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη σημείωσε σε δηλώσεις της (MEGA) ότι οι μαθητές ξέρουν ήδη την ύλη στην οποία θα εξεταστούν και πως επίσης οι εξετάσεις θα διεξαχθούν εντός του Ιουνίου με στόχο να ολοκληρωθούν στις 15 Ιουλίου το αργότερο.

Εάν ακόμα ζήτημα που εκκρεμεί είναι το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία κι αν αυτό θα γίνει για τους μαθητές όλων των τάξεων. Η κ. Ζαχαράκη σημείωσε ότι όλες οι ανακοινώσεις θα γίνουν μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού.

Η υφυπουργός επανέλαβε ότι οι ειδικοί θα κρίνουν το πότε και ποιες σχολικές μονάδες θα ανοίξουν, ενώ σημείωσε ότι θα σταλούν ειδικές οδηγίες στους διευθυντές σχολείων, στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές για τη σωστή διαχείριση της καθημερινότητας μετά την επιστροφή στα σχολεία.

Μέτρα προφύλαξης

Την ίδια ώρα πολύ διαφορετική θα είναι η καθημερινότητα των μαθητών στα σχολεία καθώς θα υπάρξουν κανόνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Στις τάξεις θα υπάρχουν αντισηπτικά, πιθανότατα θα βρίσκεται ένας μαθητής ανά θρανίο και θα υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες για την επαναλειτουργία των σχολείων στο νέο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Μεγάλη έρευνα της διαΝΕΟσις - Πώς ζουν οι Έλληνες στην πανδημία