ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη - Νέο μήνυμα από το 112: «Εκκενώστε την Ιπποκράτειο Πολιτεία-Δροσοπηγή»

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη - Νέο μήνυμα από το 112: «Εκκενώστε την Ιπποκράτειο Πολιτεία-Δροσοπηγή»
Στο Κρυονέρι δεύτερη εστία φωτιάς
Σπύρος Μελισσάρης

Φωτιά ΤΩΡΑ στη Βαρυμπόμπη: Στο σημείο σπεύδουν πέντε ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος, ενώ υπάρχουν ήδη ισχυρές επίγειες δυνάμεις.

Φωτογραφίες: Σπύρος Μελισσάρης

Τρεις σοβαρές αναζωπυρώσεις που έχουν πάρει διαστάσεις στη Βαρυμπόμπη έχουν προκαλέσει μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.

Η πιο σημαντική σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, είναι προς το Ολυμπιακό χωριό γι αυτό και εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση της Ιπποκρατείου Πολιτείας και της Δροσοπηγής.

Σύμφωνα με το μήνυμα οι κάτοικοι από την Ιπποκράτειο Πολιτεία πρέπει να κατευθυνθούν προς εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας και από Δροσοπηγή προς Αφίδνες και Ωροπό. Ακολούθησε δεύτερο μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους του Κρυονερίου να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα και πόρτες για να μην μπουν καύτρες στα σπίτια τους. Η δεύτερη αναζωπύρωση είναι μέσα στα πρώην βασιλικά κτήματα και η τρίτη στο ρέμα της Χελιδονούς κοντά στις Αδάνες. Και οι τρεις καίνε κομμάτια του δάσους που είχαν γλιτώσει μέχρι στιγμή

Αυτή την ώρα στο σημείο επιχειρούν πέντε ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr και έχουν ξεκινήσει ήδη ρίψεις. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επίγειες δυνάμεις μετακινούνται και στο Κρυονέρι όπου υπάρχει δεύτερη μεγάλη εστία.

Οι δρόμοι στην ευρύτερη περιοχή αποκλείονται για να διευκολυνθεί η κυκλοφορία των πυροσβεστικών οχημάτων.

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Νέο μήνυμα του 112

Μήνυμα από την Πολιτική Προστασία, μέσω του 112, εστάλη πριν λίγο από στους κατοίκους της περιοχής που φούντωσε η φωτιά.

Συγκεκριμένα, ζητείται από τους κατοίκους στην Ιπποκράτειο Πολιτείανα απομακρυνθούν από τα σπίτια προς την εθνική οδό για Αθήνα, ενώ οι κάτοικοι της Δροσοπηγής προς Αφίδνες. «Αν βρίσκεστε στην Ιπποκράτειο Πολιτεία εκκενώστε τώρα προς Αθήνα από Ε.Ο Αθηνών- Λαμίας. Αν βρίσκεστε στη Δροσοπηγή εκκενώστε τώρα προς Αφίδνες ή Ωρωπό. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» τονίζεται στο μήνυμα.

Παράλληλα, εστάλη μήνυμα με συστάσεις στους κατοίκους του Κρυονερίου, που αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στο Κρυονέρι, κλείστε όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μη διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα & ακολουθείστε τις οδηγίες των αρχών».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Ο καύσωνας... φεύγει, οι καταιγίδες... έρχονται