ΕΛΛΑΔΑ

«Πιάστηκαν» υπάλληλοι του υπ.Ανάπτυξης για εκβιασμό επιχειρηματία

«Πιάστηκαν» υπάλληλοι  του υπ.Ανάπτυξης για εκβιασμό επιχειρηματία

Στην σύλληψη δύο υπαλλήλων του Υπουργείου Ανάπτυξης, για εκβιασμό επιχειρηματία για εκβιασμό επιχειρηματία προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές χθες το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα, οι δράστες απαίτησαν 120.000 ευρώ από τον επιχειρηματία, προκειμένου για να εγκρίνουν φάκελο αναπτυξιακού χαρακτήρα επιδοτούμενου προγράμματος για ξενοδοχειακή μονάδα που κατείχε στο Ηράκλειο Κρήτης.

Αρχικά οι συλληφθέντες είχαν απαιτήσει το 10% της δικαιούμενης επιδότησης, που ανέρχονταν στο ποσό 300.000 ευρώ περίπου, και ύστερα από συνεχείς διαπραγματεύσεις το ποσό ρυθμίστηκε στις 120.000ευρώ.

Η σύλληψή τους, πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Πρόκειται για έναν άνδρα 58 ετών που υπηρετεί στη Διεύθυνση Οικονομικών και μία γυναίκα 56 χρονών που είναι προϊσταμένη του Τμήματος Διαχείρισης και Παρακολούθησης Κοινοτικών Προγραμμάτων, του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Πιο αναλυτικά, προχθές το μεσημέρι, ο ιδιοκτήτης της ξενοδοχειακής μονάδας, κατήγγειλε ότι, ενώ έχει εγκριθεί επιδότηση για αντίστοιχη επένδυση στην επιχείρηση, που διατηρεί στο Ηράκλειο Κρήτης, ύψους 2,8 εκατομμυρίων ευρώ, ο 58χρονος με συνεχή προσκόμματα απαιτούσε εκβιαστικά 120.000 ευρώ προκειμένου εγκρίνει τον φάκελο της επιδότησης. Για την υπόθεσή του, που είχε αρχίσει από το 2009, είχε μέχρι στιγμής παραδώσει 50.000 ευρώ.

Χθες το μεσημέρι, κανονίστηκε ραντεβού παράδοσης των χρημάτων με τον 58χρονο στην οδό Μητροπόλεως, τα οποία είχαν προσημειωθεί από τους αστυνομικούς. Κατά τη διάρκεια ραντεβού ο 58χρονος, παρέλαβε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ από τον επιχειρηματία και συνελήφθη από αστυνομικούς που είχαν ακροβολιστεί.

Στη συνέχεια, συνοδευόμενος από τους αστυνομικούς που τον είχαν συλλάβει, ο 58χρονος μετέβη στο σταθμό του μέτρο στο Μέγαρο Μουσικής για να παραδώσει μερίδιο των χρημάτων που είχε προσυμφωνήσει με την 56χρονη, η οποία και συνελήφθη.

Σε βάρος των δυο συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εκβίαση και δωροδοκία και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.