ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Daniel: Ολική καταστροφή στον θεσσαλικό κάμπο – Μετρούν τις πληγές τους οι κάτοικοι

Κακοκαιρία Daniel: Ολική καταστροφή στον θεσσαλικό κάμπο – Μετρούν τις πληγές τους οι κάτοικοι

Δύο εβδομάδες σχεδόν μετά την κακοκαιρία Daniel που σάρωσε τη χώρα, οι κάτοικοι στον θεσσαλικό κάμπο μετρούν τις πληγές τους.

Με πολλές περιοχές να παραμένουν ακόμη πλημμυρισμένες και πολλές καλλιεργήσιμες εκτάσεις να βρίσκονται κάτω από τόνους λάσπης, κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την επόμενη ημέρα.

Στη Φαλάνη της Λάρισας η καταστροφή είναι τεράστια, αφού τα όσα αποκαλύφθηκαν μετά την αποστράγγιση του νερού, τρομάζουν.

Κάτοικοι αδειάζουν τα σπίτια τους από την κατεστραμμένη οικοσκευή, προσπαθώντας να διασώσουν ό, τι μπορούν. Με μάσκες στο πρόσωπο, καθώς η δυσοσμία στην περιοχή είναι έντονη, και γάντια στα χέρια, μπαίνουν στα σπίτια τους για να αντικρύσουν την απόλυτη καταστροφή.

Παρόμοια εικόνα και στους Σοφάδες της Καρδίτσας. Τεράστιες καλλιεργήσιμες εκτάσεις παραμένουν θαμμένες κάτω από τόνους λάσπης και φερτών υλικών, με τους αγρότες να επισημαίνουν ότι πολλά από αυτά τα στρέμματα δε θα ξανακαλλιεργηθούν.

Στον Βόλο, η πόλη και οι γύρω περιοχές παραμένουν χωρίς πόσιμο νερό, με τα συνεργεία να δουλεύουν νυχθημερόν προσπαθώντας να επιδιορθώσουν τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης.

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και αυτήν την εβδομάδα, με τα μαθήματα να πραγματοποιούνται διαδικτυακά, ενώ τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι αλιείς της περιοχής, αφού το ψάρεμα στον Παγασητικό κόλπο έχει απαγορευτεί.

Δείτε το οδοιπορικό του Mega: