ΕΛΛΑΔΑ

Λυριτζής – Οικονόμου: Άδωνι κόψε τη πλάκα με τα νοσοκομεία (vid)

Λυριτζής – Οικονόμου: Άδωνι κόψε τη πλάκα με τα νοσοκομεία (vid)

Αιχμηρή κριτική κατά του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη άσκησαν οι δημοσιογράφοι Βασίλης Λυριτζής και Δημήτρης Οικονόμου με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία.

Αφορμή στάθηκε το μήνυμα τηλεθεατή στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» το οποίο ρωτούσε τι θα γίνει με τη Δημόσια Υγεία.

Ο κ. Δ. Οικονόμου αναφέρθηκε σε προσωπική του περίπτωση ευχαριστώντας δημοσίως τους γιατρούς του νοσοκομείου που επισκέφθηκε, τονίζοντας την αυταπάρνηση και το σπουδαίο έργο που επιτελούν κάτω από αντίξοες συνθήκες.

«Οι άνθρωποι αυτοί δίνουν πραγματική μάχη κάτω από άθλιες και απαράδεκτες συνθήκες, έχοντας να εξυπηρετήσουν ουρές εκατοντάδων ανθρώπων και χωρίς ωράριο εργασίας. Γι’ αυτό κ. Γεωργιάδη κόψτε την πλάκα με τα νοσοκομεία», είπε ο κ. Οικονόμου αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του υπουργού Υγείας.

Ο κ. Β. Λυριτζής στάθηκε στην αυταπάρνηση των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία υπογραμμίζοντας πως αυτοί οι άνθρωποι δεν προλαβαίνουν να πάνε ούτε σπίτι τους… «Πάνε για λίγες ώρες και επιστρέφουν στο νοσοκομείο γιατί το προσωπικό δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν. Οι άνθρωποι αυτοί, γιατροί, νοσηλευτές, δεν προλαβαίνουν να δουν τα παιδιά τους», σημείωσε ο κ. Λυριτζής.

Οι δύο δημοσιογράφοι αναφέρθηκαν και στις μεγάλες ελλείψεις των νοσοκομείων σε υγειονομικό υλικό φέροντας μάλιστα και προσωπικά παραδείγματα όπου νοσοκομεία, όπως το «Παίδων», δεν έχουν καν γάζες ή νάρθηκα για να δέσουν σπασμένα χέρια.

Διαβάστε επίσης:

Γιουχάρισμα Άδωνι από τους γιατρούς του Πειραιά

Έντονη φημολογία για «δώρα» εκατομμυρίων σε Έλληνες αξιωματούχους

«Ο Άδωνις έκανε τα νοσοκομεία ...περίπτερα»-Δεν έχουν ούτε για πετρέλαιo

Ζητούν από άνεργο 152 ευρώ για μια ακτινογραφία

Δραματικές ελλείψεις σε φάρμακα και υλικά στο ΕΣΥ

Την απομάκρυνση του Άδωνη εισηγούνται στον Σαμαρά!

Σε ελεύθερη πτώση η κυβέρνηση μετά τις παρεμβάσεις του υπ. Υγείας

Υγειονομική γενοκτονία καταγγέλλει γιατρός του Νοσοκομείου Νίκαιας