ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρά επεισόδια στα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης (pics+vids)

Σοβαρά επεισόδια στα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης (pics+vids)

ΔΕΘ 2018Σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μεταξύ διαδηλωτών που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και αστυνομικών δυνάμεων - Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 19:10 το Σάββατο (08/09/2018)  Το Newsbomb.gr και η δημοσιογράφος Ευδοκία Μύτιλη σας μεταφέρουν λεπτό προς λεπτό όλα όσα συμβαίνουν στην πόλη της Θεσσαλονίκης 

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη

Όλα άρχισαν όταν ομάδα περίπου 50 κουκουλοφόρων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ, στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Βασιλέως Γεωργίου, κοντά στο πάρκο Ξαρχάκου και το δημαρχιακό μέγαρο της Θεσσαλονίκης.

Δείτε τα βίντεο:

ekab deth

Οι άνδρες της Αστυνομίας απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, με τους διαδηλωτές να ρίχνουν τα οδοφράγματα της ΕΛ.ΑΣ.

Η ατμόσφαιρα στο σημείο ήταν για αρκετή ώρα αποπνικτική. Μάλιστα, σύμφωνα με το thesstoday.gr, σε αρκετές περιπτώσεις τα ασθενοφόρα χρειάστηκε να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες σε διαδηλωτές που ένιωσαν λιποθυμικές τάσεις λόγω των χημικών.

Δείτε εικόνα από τη Θεσσαλονίκη:

Αργά το βράδυ του Σαββάτου ομαλοποιήθηκε η κατάσταση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όπου σημειώθηκαν επεισόδια στη διάρκεια του συλλαλητηρίου ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι ομάδες διαδηλωτών προκάλεσαν ζημίες σε καταστήματα, πεζοδρόμια, σταθμευμένα αυτοκίνητα, και έκαψαν κάδους απορριμμάτων, στην περιοχή ανάμεσα στο Λευκό Πύργο και το δημαρχιακό μέγαρο όπου αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν χημικά και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης για να τους απωθήσουν.

Μεμονωμένα άτομα, που αποσπάστηκαν από τις πορείες έσπασαν τζαμαρίες καταστημάτων, έγραψαν συνθήματα στη διάρκεια των επεισοδίων σημειώθηκαν μικροτραυματισμοί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία έγιναν περισσότερες από πέντε προσαγωγές.

Νωρίτερα, μικροένταση επικράτησε και στη νότια πύλη της ΔΕΘ, όπου αντεξουσιαστές, που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στην Καμάρα και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία, προσπάθησαν να πλησιάσουν το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο λίγο πριν την καθιερωμένη ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Οι αστυνομικοί, που σχημάτισαν κλοιό γύρω από το συνεδριακό κέντρο, τους απώθησαν και η ένταση εκτονώθηκε.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις τελευταίες λεπτομέρειες σχετικά με το μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Πηγές φωτογραφιών και βίντεο: seleo.gr, thesstoday.gr, thestival.gr